Quantcast

Антония Първанова: Трябва ни нова политика към младежкото и женското предприемачество

OFFNews Последна промяна на 17 март 2014 в 20:39 1787 0

Антония Първанова на дискусията в Стара Загора

НДСВ предлага държавата и институциите й да приемат нова философия и политика към младежкото и женското предприемачество.

Това каза евродепутатът и председател на НДСВ Антония Първанова по време на дискусия в Стара Загора на тема „Иновации в малките и средни предприятия – шанс за младежкото и женско предприемачество“.

Като извод от срещата се очерта, че средствата от еврофондовете, насочени към инициативи на млади хора до 29 години не се използват правилно.

Първанова обясни, че трябва да се опростят формите и начините за кандидатстване и средствата по програмите да стигат наистина до тези, които имат иновативна идея за малък или среден бизнес.

„Само 6 % от младите хора, поискали да правят бизнес по програми, са получили подкрепа. Парите не са насочени към тези, които наистина искат да създават, да правят бизнес, да произвеждат продукт и да създават нови работни места.“, казаха от НДСВ.

От партията посочиха още, че едва сега Министерството на младежта и спорта прави регистър на младедежките организации.

По време на срещата Първанова представи и последното си предложение, направено пред председателя на ЕК Жозе Барозу и еврокомисаря Вивиан Рединг: да се създаде европейски финансов инструмент, насочен изцяло към подпомагането на женското предприемачество.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !