Антон Кутев: От 240 депутати 190 не знаят как да пишат закони

OFFNews 23 август 2023 в 10:33 905 0

Антон Кутев, бивш говорител на кабинета

Снимка БГНЕС/Благой Кирилов

Антон Кутев

"Аз продължавам да твърдя, че от 240 депутати в Народното събрание 190 не знаят как се пишат закони. Още по-малко знаят как ще работи законът, как се налага и как се прекарва през самото НС", каза пред Нова телевизия Антон Кутев, който беше говорител на служебния кабинет на Гълъб Донев. 

По повод на думите на президента Радев от паметника "Шипка" за "народно движение" той заяви, че държавният глава не декларирал намерението си да влезе по-активно в политиката, а констатирал наличието на такова движение. Кутев каза още, че според него Румен Радев не иска падането на кабинета, но ясно заявява несъгласието си с определени политики на правителството.

"Аз не мисля, че има президент, който иска служебно правителство", добави той.

Кутев разкритикува "Продължаваме промяната", които се появиха на политическата сцена с обещанието за промяна, а сега, по думите му, единствената промяна е смяната на едни хора с други.

"Това има предвид президентът Радев: Време е да започне промяната. Не да продължим - да започне! Хубаво, дойдохме на власт, хайде сега да направим нещо", каза още той.

По думите му големите амбиции на кабинета са да овладее службите и да назначи свои хора на ръководните постове. 

Антон Кутев заяви, че Румен Радев няма доверие на правителството Денков-Габриел. По думите му държавният глава няма да влиза на месните избори. Той заяви, че с Радев могат да се свържат само или бившите служебни министри, или бившите областни управители.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!