Антон Кутев: Йончева е перач на пари, а Пеевски не е? Това е абсурдно

OFFNews 24 януари 2019 в 12:05 5667 5

"След 4-5 години разследвания кой е изпрал парите от КТБ обвиниха Елена Йончева. А един от най-близките хора до Цветан Василев по това време е Делян Пеевски, който междувременно узакони стотици милиони. Той не е перач на пари, а Елена Йончева е, това е абсурдно."

Това заяви депутатът от БСП Антон Кутев в ефира на bTV. 

"Обвинението срещу Елена Йончева е най-нескопосаното, което съм виждал и нямам никакво съмнение, че това е политическа игра. Защо го прави прокуратурата е един от най-сериозните въпроси в България", отбеляза още той.

Кутев попита защо прокуратурата се занимава с Елена Йончева, а не с Делян Пеевски и Николай Бареков.

"По времето, в което тя е получавала парите от КТБ, половината от властимащите си държат парите в тази банка, но тях също ги няма в обвинението", подчерта народният представител. Според него това обвинение е повдигнато и защото Йончева си е позволила да направи много резки ходове, включително да осъди Борисов, и това е оказало своето влияние.

Същата теза разви и депутатът от левицата Драгомир Стойнев. „Елена Йончева стана подсъдима, защото изнесе факти. Подкрепяме я и вярваме в българското правосъдие“, заяви той в сутрешния блок на Българска свободна телевизия (БСТ).

Той подчерта, че Елена Йончева е политик от две години, но преди всичко е разследващ журналист, който винаги е търсил истината и не се е страхувал да се бори за нея.

„Тя е била в най-отдалечените точки в света, където има огромни конфликти, била е отвличана, ранявана. За две години като политик тя разкри доста афери на управляващите, като започнем с „Кумгейт“, оградата, която пада при дъжд, въпреки че Валери Симеонов я представи като Великата китайска стена. Има и филм на Йончева, който показва как нелегалните имигранти преминават тази ограда. Тя показа, че са изхарчени огромни средства за нещо, което е изпълнено некачествено“, припомни Стойнев.

Според него това се случва и с пътищата - месец след откриване започват ремонти.

„Елена Йончева беше и тази смела жена, която заяви, че искаме проби от изградените магистрали, имаме проблем с качеството и искаме проверка. Проблем с качеството има, защото трябва да се дават комисионни и съответно да се пести от материала“, категоричен е народният представител.

Той посочи, че се харчат не само национални, но се крадат и евросредства.

„Стигна се до безумието да се протестира против опозицията. Месец след този протест разбрахме, че по един изключително непрозрачен начин, без обществена поръчка 1 млрд и 300 млн. лв. от парите на българските граждани ще бъдат дадени на приближени до властта фирми, а не на тези, които са най-добри и могат да изпълнят проектите качествено“, каза Стойнев.

Според него управляващите са уплашени заради изравняването на електоралната им подкрепа с тази на БСП преди евровота.

„Има уплах в управляващите. Самият Борисов призна, че има изравняване на очакванията за евровота. От ГЕРБ са притеснени. Ние искаме в Брюксел да имаме хора с достойнство, които да отстояват националните интереси. Хора, на които, като им се казва, че трябва да приемат Истанбулската конвенция, те да казват не, защото противоречи на нашите семейни ценности. Хора, които да възвърнат достойнството ни като европейски граждани“, заяви той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6025

5

stigabe

26.01 2019 в 11:08

Всички сте еднакви заедно с ""антикомунистите"" от деса*бе с които сте заедно по митинги!!!

5300

4

квазимодо

24.01 2019 в 16:25

Kутев , забрави да питаш " Ами Къро и Таки. Ами братя Галеви. Уупс , щях да забравя, тях не си ги предлагал за шеф на ДАНС. Да бе верно ли ?

6239

1

Izoblechitel

24.01 2019 в 12:31

На всички е ясно КОЙ кой е.

Аз само не разбирам 2 неща:

Какви са тия хора, които гласуват за герп?

Защо има толкова много, които няма да гласуват? Винаги има логика в по-добре е по- малкото зло.