Антоанета Цонева: Подкрепата на Демократична България не е безусловна

Не очакваме постове и порции, а ДПС и ГЕРБ да нямат достъп до властови ресурси, категорична е тя

OFFNews 26 юли 2021 в 09:37 4046 0

Снимка БТА/Христо Касабов

Антоанета Цонева

В момента не се обсъжда персоналният състав, но това не означава, че когато трябва да се даде подкрепата за този кабинет няма да се обсъжда конструкцията му. Това каза в сутрешния блок на БНТ Антоанета Цонева, депутат от "Демократична България".

По думите ѝ безусловна подкрепа от "Демократична България" към този момент не може да се очаква.

"Българските граждани очакват правителство. Когато видим състава на кабинета, ще вземем решение и по този въпрос. Хората, които ще стъпят в тази отговорност, са много важни", допълни Антоанета Цонева.

Според нея кога ще бъдат представени министрите зависи от темпа на разговорите между партиите.

"Ние постове и порции от това управление не очакваме. За нас е важно ДПС да бъде държана извън достъпа до властови ресурси, това е моделът ГЕРБ-ДПС, моделът Борисов-Доган-Пеевски. Ние няма да приемем те да получат достъп до управлението и да влияят върху политиките на това управление. Предстои да се обсъжда как ще бъдат закрепени ангажиментите между отделните страни. Слави Трифонов трябва да има ясна публична позиция по ключовите за управлението цели. За "Демократична България" най-важна е темата за дълбока реформа в съдебната система", каза още Антоанета Цонева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови