Антиваксъри преследваха Даниел Лорер, подариха му религиозна книга

Ружа Райчева 23 февруари 2022 в 17:30 5854 0

Снимка Стопкадър Фейсбук

Демонстранти от протеста, организиран от "Възраждане" срещу зелените сертификати, преследваха министъра на иновациите и растежа Даниел Лорер до Министерството на икономиката. 

Импровизираното преследване беше публикувано на официалната фейсбук страница на "Възраждане". 

Първоначално Лорер направи няколко опита да разговаря с протестиращите. Най-вероятно той се е оказал сред множеството, след като премиерът Кирил Петков отиде пред протестиращите и говори по микрофона пред тях. 

Демонстрантите задаваха въпроси към министъра един през друг и на записа едва се чува размяната на реплики между тях и Лорер.

"България сега е по-богата отколкото беше...", тръгна да обяснява Лорер, което предизвика силно негодувание у насъбралите се край него хора.

"Иновации означава български компании и български университети да измислят нови работи. Да им дадем пари, да ги направят на компании и тези компании може да успеят", успя най-накрая да каже министърът на иновациите и растежа. 

"Моят прадядо е убит по време на войната, а вие ще ми казвате българите как да живееме! Израел не го е имало тогава, а вие ще ми казвате!", възмути се един от демонстрантите. "А моят прадядо е мъчен от полицията по време на войната" - отговори му Лорер. 

Когато стана ясно, че нормален разговор не може да се състои, множеството започна да скандира "Оставка". На 15-ата минута от престоя си сред протестиращите Лорер се отказа от опитите си за диалог и се насочи пеш към икономическото министерство, придружен от НСО. 

На тръгване една жена му подари религиозна книга - "Истината има значение (Да избягаш от лабиринта на заблудата)" на Уолтър Файт.

"Преследването" напомня на случая, когато антиваксъри вървяха заедно с новоизбрания премиер Кирил Петков по ул. Шишман от Народното събрание до дома му.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews