Антиромски протест в София

"Атака" се разграничи от проявата

OFFNews Последна промяна на 02 май 2015 в 07:59 14187 22

Протест под мотото "Да спрем циганските своеволия" ще се състои днес в София.

Той се организира чрез социалните мрежи, а инициаторите твърдят, че не са свързани с политически партии. Те призовават за мирни действия и поведение по правилата на обществения ред.

Акцията е насрочена 12 часа в градинката до Народното събрание.

"При наличие на маски, свастики, боксове, бухалки, всякакви хладни и огнестрелни оръжия, наркотици и алкохол, лицата ще бъдат незабавно задържани", предупреждават организаторите.

Инициативата е с искане да се улесни достъпа на гражданите до оръжие, за да предпазват домовете си, както и за налагане на образователен ценз, който да ограничи правото на глас на хора без основно образование. 

В четвъртък от "Атака" призоваха симпатизантите си да не участват в протеста и се разграничиха от него

Националистите предупредиха, че "външни фактори подготвят сблъсъци на етническа и верска основа" у нас.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

03.05 2015 в 19:57

мая, циганите са армията, с която олигархията ни потиска и поддържа статуквото. те гласуват за посочените олигарси и техните протежета, после крадАТ НА СПОКОЙСТВИЕ, ПОЛУЧАВАТ СОЦИАЛНИ И НЕ СИ ПЛАЩАТ ТОКА, СТРОЯТ НЕЗАКОННО И СА БЕЗНАКАЗАНИ.също така са неграмотни и вечно безработни, защото олигархията ги поддържа в това състояние.затова са им ценни.ако станат грамотни, получат работа и излязат от гетет стават непотребни. като нас.ние сме бачкаторите, които трябва да плащат всико това.те са деца на тоталитаризма, който ги използваше по същия начин- диктатурата на пролетариата. но зад пролетариата стои номенклатурата на клептократите.за да се справим с олигарсите, трябва да им отнемем социалната опора и основа. първото нещо е интеграцията, равенството пред закона. това искат тези хора. а снимката наистина е пълен абсурд и няма нищо общо с новината, заглавието също, жалко че офнюз изпростяха толкова....

03.05 2015 в 11:12

Браво на последните два коментара

02.05 2015 в 19:45

Мая проблема не е в размера на средствата откраднати от циганьорите. Ясно че якичките крадър повече. Проблема е в битовата престъпност. В това че докато циганина краде релси за 50 лв нанася щети за 5000 които плащам аз, плащаш и ти. Докато циганина краде от вас арматура за 20 лв, ти събаря оградата за 200 и най-вече докато циганина краде от 70 годишната ти майка 5 лв я пребива и изнасилва. Айде, знаеш къде да си завреш глупостите дето ги плещиш.

02.05 2015 в 18:51

@Мая Тонева Такива псевдо интелектуалци, мислещи себе си за каймака на обществото! Проваляте се да видите цялостната картинка на ситуацията. Всеки път бълвате клишета и идиотщини за толерантност и приемственост, без въобще да сте виждали някога циганин. Всички които са си ИМАЛИ РАБОТА С ЦИГАНИ ИСКАТ РАВЕНСТВО ПРЕД ЗАКОНА И ПРАВО НА САМОЗАЩИТА!

Мая Тонева, като сте толкова толерантни, си осиновете някое циганче от някой дом за сираци или приютете някое циганско семейство у вас. Не ми приказвате глупости за това колко злобни били Българите и тн. Като сте толерантни ИМА НАЧИНИ да го изразявате. Така хем ще упражнявате толерастията си, хем и на държавата ще и е по-леко.

02.05 2015 в 18:09

werey, кой Ви е казал,че не съм направила НИЩО? Защо съдите по себе си? Може да съм жена, но съм много по-смела от десет български мъже накуп. А скоро ще се знае какво точно съм направила.

02.05 2015 в 14:49

Мая Тонева, а Вие какво направихте? Както всички останали НИЩО! Всички големи мафиоти имат или политически имунитет или чадър от някой с такъв.. Ще се озорите да ги арестувате :)

02.05 2015 в 13:09

Мая Тонева имате уникално правилно мислене.Трябва да има повече будни хора като вас.

02.05 2015 в 12:51

Убеждавам се,че много хора нямат елементарна фантазия, камо ли разбиране за дълбоките причини за окаяното ни положение като държава и нация. Нормално е посредствените душици да виждат само повърхностното, само следствията, без да разбират сложните взаимовръзки между социалните явления. Факт е,че всички цигански махали на България да се обединят за да крадат денонощно цяла година, няма да успеят да откраднат толкова колкото една бяла якичка може да открадне с един подпис. Мога да дам безброй примери за това.
Разбира се, за посредствените душици, циганите са причина за тоталната морална и духовна деградация, причинена от налагането на "ценностите" на господстващата идеология- крепителка на господстващата икономическа система. Циганите им пречат да правят деца, да се борят с олигархията, да проявяват гражданска съвест и т.нат.
Като гледам тези озверели физиономии и тия ръце вдигнати във фашистки поздрав, се чудя как е възможно глупостта да се възпроизвежда отново и отново и кой ще поеме отговорност за сбърканата психика на тия индивиди. И тия индивиди искат да се разреши масовата употреба на оръжие, но няма да го употребят срещу полит-мутро олигархията, защото не им стиска.
Кога ли на бай Ганьо му е стискало да се изправи срещу силните на деня?
Нямаме нито един осъден за корупция политик. Нямаме нито един едър мафиот в затвора. Съдебната ни система е една помийна яма.
И вместо Ганьо балкански да иде с тоя фашистки поздрав пред палатите на олигархията, за да отнесе един як бой от жандармерията, тръгнал да се плюнчи срещу циганите.
Иначе, протестът е противоконституционен и ксенофобски и трябва да бъде забранен, но кога ли някой в тая държава се е съобразявал с конституцията.
Колко удобни са циганите...Хем са електорална сила, която бива употребявана от съответните политически кръгове, хем пък всеки може да си излее злобата срещу тях.
Опасното в случая е, че ксенофобията е много заразна за широките народни маси, защото посочва конкретен враг срещу когото те да излеят натрупаното недоволство.
Едно е да се бориш с невидимите и всемогъщи сили на политико-икономическата олигархия, а съвсем друго е да ти посочат бай Хасан или бай Иван циганина и да ти кажат- ето тоя ти е враг.
Всички от този протест трябва да бъдат арестувани за проповядване на омраза и насилие основано на етническа принадлежност.

02.05 2015 в 11:49

ПолуЕвреина Шикългрубер (Хитлер) е бил най-големия ЮДОФОБ в Германия! По негов пример побългарените от Тато, Кубъдън, БКП и ДС индобългари ДС-албиносът "Иван" гюфто Каракачан и "евроконсервата" Джамбаз Менгянски трупат политически и кариерни дивиденти с агресивна медийна ЦИГАНОФОБИЯ! При Хитлер Германия КАПИТУЛИРА безусловно! При Тато, Кубъдън, Каракачан и Джамбаз България се ЦИГАНИЗИРА безусловно!

02.05 2015 в 10:52

Атака да ми смуче патлака! Тея са толкова смешни, чудят се на русия свирки да правят, турция да ги шпори отзад, ебаси готина тройка си формират :)))) хахахаах