"Атака": Не участвайте в антицигански протести

Ивайло Анев 30 април 2015 в 12:33 9175 8

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров

След като преди по-малко от месец депутати от "Атака" поискаха верска и етническа толерантност в парламента, днес националистите призоваха своите симпатизанти да не участват в протеста срещу циганските своеволия, организиран за 2 май от 12 часа пред НС.

В съобщение до медиите националистите предупреждават, че "външни фактори подготвят сблъсъци на етническа и верска основа" у нас. Според тях целта е граждански размирици и трайно присъствие на чужди войски в България.

"В "Атака" постъпи информация за подготвяни провокации и сценарий за компрометиране на партията ни. В тази връзка се обръщаме към всички членове и симпатизанти на "Атака" с призив да не участват в готвените антицигански митинги на 2 май. "Атака" не е организатор на подобни мероприятия и няма нищо общо с тях", гласи съобщението.

Във Фейсбук организаторите на протеста уверяват, че от Столичната дирекция на вътрешните работи, ще осигурят сериозно присъствие на полиция, която ще се грижи за реда по време на мероприятието. "От тяхна страна ще се направи всичко възможно да бъдат претърсени колкото се може повече хора, особено тези със „съмнителен външен вид", пишат на страницата си те.

Протестиращите искат да се улесни достъпа на гражданите до оръжие и налагане на образователен ценз, да се ограничи правото на глас на хора, незавършили основно образование.

Те искат още облекчаване режима за сдобиване с огнестрелно оръжие. Протестиращите твърдят,  че искат хората да си ползват пушките и пистолетите само на територията на собствения имот и да нямат право да ги изнасят извън границите на имота. "В случай на кражба и нахлуване, да бъде освободен от наказателна отговорност", искат организаторите на протеста.

"Ако протеста бъде забранен, влизаме в нелегалност, а в такъв случай, последиците биха били крайно неблагоприятни.Така че, протеста ще бъде обявен като мирен и ще се проведе като такъв. Знам,че мнозина от вас ще възразят срещу мирното протичане на протеста,но се замислете за хората които са свързани с организацията и ще осъзнаете, че ако обявим протеста пад каквато и да е форма,различна от "мирен", ще подпишем сами осъдителните си присъди. Важно също е да обявя, че протеста не е обвързан с никоя партия, така че всякакви партийни агитации,знамена,възгласи, провокации и т.н.т. са нежелани и няма да бъдат допуснати", пишат още организаторите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови