Андрей Райчев: Три въпроса могат да съборят правителството

OFFNews 15 януари 2022 в 20:46 18280 7

Снимка Сергей Антонов / OFFNews

Андрей Райчев

Три въпроса могат да съборят правителството - Македония, COVID-19 и токът, заяви пред БНТ социологът Андрей Райчев.

За Македония - доколкото аз разбирам, личното убеждение на Кирил Петков и Асен Василев е: трябва много бързо "да продадем" историята срещу някаква облага. И да я забравим, защото тя ни пречи. Те изхождат от прагматични съображения. Това се натъква не на опозицията изгодно-неизгодно в главите на българите, а на опозицията позорно-достойно. За българите това е позорно поведение. Над 80% от българите са истински ядосани по въпроса и колкото да им разказваш "Аз го продадох скъпо", той ще каже "Ти си боклук". За да компенсира това, президентът направи КСНС, където те се убедиха, че всички - от техните съюзници до техните противници, мислят обратното на това, което те смятаха да правят. И това малко балансира позицията, коментира социологът.

По COVID-19 могат да започнат една политика на успокояване. COVID-19 е болест на главата, на паниката. Той преди всичко е страх. Трябва да излезем от тази ситуация. Тя не е българска. Въпреки че българите допринесоха - в лицето на Мутафчийски и компания. Но голямото нещо направиха светът, Европа и СЗО. Трябва да започнем да излизаме от страха. Не съм сигурен, че те умело знаят как да вървят по този път. Но не става с крайни мерки. Става с успокояване, заяви Андрей Райчев.

Токът - това е сложен, много труден въпрос, където засега чуваме само версии. Този въпрос наистина може да ги събори, както и Бойко Борисов събори, припомни Райчев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

6

dolivo

16.01 2022 в 19:06

явно добре си вършат работата младежите, щом толкоз невъзпитани крясъци по форума получават.

аз чакам резултати и отчетност

3767

4

Име на профила

16.01 2022 в 12:04

Мен ме кефи как видимо платения трол от коментар 1 даде на 180 градуса след избора на правителството, и сега е бойковист. Ама така е, който 0плаща - той поръчва музиката.

Пък за въшка сашева - едно време се надявах след падението да им свършат парите да плащат на такива. После обаче осъзнах колко много са откраднали всъщност, сигурно има за десетилетия наред още дебилен спам... Е, няма мръсна работа, казват.

 
X

Да помогнем на украинските деца!