Андрей Райчев: Борисов бавно отвинтва главата на Цветанов

Нели Чолашка 25 февруари 2014 в 13:11 5210 10

Андрей Райчев

Бойко Борисов не може да управлява сам и го осъзнава, а може да се коалира единствено с Реформаторския блок, който обаче не приема Цветан Цветанов и затова Борисов бавно му отвърта главата като сапьор.

Това обяви социологът Андрей Райчев по време на дискусията на институт "Иван Хаджийски" за политическия февруари.

Райчев вижда в назначаването на нови заместници на Борисов в ГЕРБ (Йорданка Фандъкова и Димитър Николов) на отминалия конгрес знак, че той постепенно се освобождава от Цветанов, който преди това беше единствен зам.-председател.

Според него БСП не се произнася категорично за АБВ, защото тактически изчаква да види как ще се представи движението на Георги Първанов на предстоящите избори за Европарламент.

Ако не минат бариерата от 150 хил. гласа, ще го приема просто за изтичане на малко кръв, но ако минат бариерата, ще гледат на тях като на партньор, смята социологът.

По думите му за БСП е най-важна властта, а това каква политика се води - лява или дясна, са "само али-бали".

В БСП лидер, който осигурява властта е добре дошъл, който не осигурява, е аут, твърди Андрей Райчев.

Райчев обяви още, че в момента правителството на Пламен Орешарски е най-силно, след като е изкарало зимата.

Според младия социолог Димитър Ганев въпреки, че наблюдаваме нестабилност на Народното събрание и никога не се знае дали ще се проведе заседание на парламента, още не сме видели най-лошото.

Ганев смята, че "Атака" тепърва ще се разграничава от управляващото мнозинство, за да трупа дивиденти, така както се разграничи в миналия парламент от ГЕРБ.

Той е категоричен, че в момента лидерът на "България без цензура" Николай Бареков няма интерес да крепи кворума в парламента с неговите трима депутати.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!