Андрей Гюров: Топката е в ръцете на ГЕРБ, очакваме подновяване на разговорите

Конституцията изведнъж отесня на президента Румен Радев, заяви депутатът от ПП-ДБ

OFFNews 30 май 2023 в 09:20 1351 0

Андрей Гюорв

Снимка БГНЕС/архив

От ПП-ДБ очакват обаждане, за да бъдат подновени преговорите за редовно правителство с ГЕРБ, според Андрей Гюров

Президентът Румен Радев показа на всички какво е неговото отношение към Конституцията, която изведнъж му отесня. Очакваме всеки момент ГЕРБ да вземе позиция дали ще стои до фризера или ще поеме отговорно поведение спрямо българските граждани.

Това заяви депутатът от ПП-ДБ Андрей Гюров по Нова тв, като коментира ситуацията около съставяне на редовно правителство от първите две парламентарни сили и думите на Радев при връчването на втория мандат вчера. 

„Очакваме подновяване на разговорите с ГЕРБ, допълни той. По думите на Гюров ситуацията се е променила драматично, но и двете страни трябва да намерят решение.

Гюров допълни, че топката е в ръцете на ГЕРБ и от ПП-ДБ очакват обаждане, за да бъдат подновени преговорите за редовно правителство.

„Ние сме готови на всичко необходимо и сме показали, че имаме достатъчно политическа смелост да взимаме правилните решения за страната”, категоричен беше депутатът. 

„Г-н Радев изгуби своя образ на обединител и лидер на нацията. Той си позволи в един момент да вкара личния интерес. Досега винаги сме говорили, че действията на президента показват, че той не иска да има редовно правителство в страната”, заяви Гюров. Депутатът изрази съмнение в законосъобразността на думите на държавния глава, че сформирането на кабинет с мандат на ПП-ДБ би било нецелесъобразно. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови