Американски контраадмирал: Срещнахме руски кораби в Черно море, но проблеми нямаше

OFFNews Последна промяна на 08 март 2015 в 16:38 14947 28

Американски контраадмирал: Срещнахме руски кораби в Черно море, но проблеми нямаше

Снимка БГНЕС

Видяхме руските кораби, но те имаха същото поведение като нашето и спазваха всички норми и закони за плавателни средства в международни води, както и на въздухоплавателни средства. Така че, не е имало никакви проблеми.

Това каза на пресконференция във Варна командирът на групата контраадмирал Брад Уилямсън от ВМС на САЩ, цитиран от БГНЕС. На пресконференцията присъства и командирът на Военноморска база – ВМС комодор Мален Чубенков и командирите та групата от НАТО се проведе във Варна.

Корабите от състава на Втората постоянна военноморска група на НАТО пристигнаха на посещение в гр. Варна в рамките на предварително планираните тренировки в Черно море с кораби от военноморските сили на България, Румъния и Турция.

В съвместното учение от типа PASSEX, което ще се проведе на 9 март, от българска страна ще участва фрегатата "Дръзки" от състава на Военноморска база – ВМС. НАТО разполага с два вида сили за незабавен отговор: Първа и Втора постоянни морски групи на НАТО (SNMG1 и SNMG2) и Първа и Втора постоянни противоминни корабни групи на НАТО (SNMCMG1 и SNMCMG2).Втората постоянна морска група на НАТО (SNMG2) изпълнява непрекъсната програма на оперативна подготовка и осъществява посещения в пристанища в Средиземно море и извън неговата акватория, в държави-членки на НАТО и в страни, които не членуват в Алианса. Това включва пристанища в държави, участващи в програми като "Партньорство за мир", "Средиземноморски диалог" и "Истанбулска инициатива за сътрудничество". Съставът на силите за незабавен отговор варира, тъй като единиците военноморска техника се предоставят от допринасящите държави-членки на НАТО на ротационен принцип. На същия принцип се поема и командването на силите. Държавите, които по правило допринасят към групата, са Германия, Гърция, Холандия, Испания, Турция, Великобритания и САЩ. През годините и други държави, които не членуват в Алианса, също са имали своя принос.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

09.03 2015 в 19:19

Какво му е чудното на това зъглавие?!

Според самите руснаци флотът на Турция може сам да се разправи с руският черноморски флот, а флотът на Русия като цяло е на 5-то миясто в света изпреварен дори от този на Индия.

Така, че чудното е че кираби са успели да излезнат от пристанището в Севастопол без да потънат

09.03 2015 в 10:51

Единственото смислено тълкуване на контраадмирала, който докладва на журналистите, че срещнал руски кораби е:
- Срещнахме ги, но тоя път не се напикахме!

09.03 2015 в 10:23

Не Краси, има го на хартия във вестник Ла Паризиен. Не съм го чел там, срещнах го в Дойче Биртшафтс Блат и в още един сайт за военна информация.
Не подлежи на съмнение.

09.03 2015 в 10:01

Еквивантно тъпо със следното изказване:
"Руски военен кораб в близост до Куба: Срещнахме американски кораби"

09.03 2015 в 09:58

F1 това реклама на френското корабострене ли е? Или иформацията е с источник .ru?

09.03 2015 в 09:53

Пешо нищо ново под слънцето това е сензация само за хората не познаващи историята на родината си. Вече се е случвало български и турски воиски да воюват заедно. И много са били противниците си. Да ти кажа ли кой им е бил противника или сам ще се образоваш?

09.03 2015 в 07:41

През февруари в акваторията на Флорида се проведе френско - американско военно морско учение. Френската подводница "Сапфир" играела мюре на самолетоносача "Теодор Рузвелт". Да ама мюрето "потопило" и самолетоносача и повечето от придружаващите го кораби. Американците искали да запазят в тайна "поражението", но франсетата се похвалили на сайта на министерството на отбраната. След час американците писнали и съобщението било свалено.

Самолетоносачът бил "модернизиран" четири и половина години за 2,6 милиарда. Ебати и коритото. Доналд Дък 2.

09.03 2015 в 00:08

Турски боен флаг в българско пристанище ?
Браво, браво ...

08.03 2015 в 23:56

El Commandante, какво ще намерят американските бизнесмени в България? Дисциплинирани работници? Нормални бизнес отношения? Без-корупционна среда? За какво да идват в България - заради хубавите ни мацки?

08.03 2015 в 23:05

Това се нарича висш журналистически пилотаж - от две изречения на един човек да направиш цяла статия.