Ексклузивно Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог в студиото на OFFNews (видео)

Ако се поддадем на страха, ще изградим своя собствена Бастилия

Александра Маркарян 15 юли 2016 в 12:11 3941 7

Меглена Кунева

Снимка БГНЕС/Любомир Спиров

Меглена Кунева, вицепремиер и министър на образованието

"Днес се чувствам наистина дълбоко разстроена от това, което виждаме във Франция, от това, което виждаме в Европа. Искам да си спомним, че ако се поддадем на страха, тогава ние ще изградим своя собствена Бастилия, свой собствен затвор, който е по-страшен дори от този, физическия, който французите са разрушили."

С тези думи вицепремиерът Меглена Кунева откри пресконференцията си - по повод проект за нов държавен стандарт на МОН - в Министерството на образованието днес. Наред с президента Плевнелиев и премиера Борисов, тя също изрази съболезнованията си за жертвите от кървавото нападение в Деня на Бастилията - 14 юли - в Ница. 84 души загинаха, 120 са ранени, 18 от тях са в критично състояние.

"Това, което се случи в Ница, е ужасяващо. Ужасяващо е и заради това, че се случва толкова често, заради това, че има деца. От превземането на Бастилията там е поставен надпис "Тук ще се танцува!". Точно на този ден радостта е заместена от страха.

Аз имах честта да бъда удостоена с най-високото отличие на Франция - офицер на Ордена на почетния легион, и когато ми го връчваха - това става с указ на президента на републиката, ми казаха: "Сега Вие сте и дъщеря на Франция". И аз няма да забравя тези думи. Днес се чувствам наистина дълбоко разстроена от това, което виждаме във Франция, от това, което виждаме в Европа. Искам да си спомним, че ако се поддадем на страха, тогава ние ще изградим своя собствена Бастилия, свой собствен затвор, който е по-страшен дори от този, физическия, който французите са разрушили.

Искрени съболезнования за жертвите. Дано оцелелите се върнат към здраве и към живот, който да им позволи да продължат напред", каза Кунева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12884

7

Nimart

15.07 2016 в 19:34

Съболезнования за невинните жертви!

25665

6

Victimized

15.07 2016 в 15:38

" Днес се чувствам наистина дълбоко разстроена от това, което виждаме във Франция, от това, което виждаме в Европа. Искам да си спомним, че ако се поддадем на страха, тогава ние ще изградим своя собствена Бастилия, свой собствен затвор, който е по-страшен дори от този, физическия, който французите са разрушили."

Това казано на фона на анти-терористичните закони дето приехте в парламента вчера , си е направо иронично .....

63994

5

Red or Dead

15.07 2016 в 14:42

Такива трагедии показват, че в България “управляващите“ са ТОТАЛНО неадекватни и пълни имбецили......и освен това тези които ползват PR агенции, спокойно може да си спестят разходите от това перо.......

Няма такива ДЕБИЛИ, честно.....сега като се замисля, дори и матрЯла не е толкова тъп....

Не е реално да съществува държава с вицепремиер Кунева, шеф на МВР - Бъчварова,министри като ненчофф.......а да не забравя и с президент - плевнята........няма как да просъществува такава “държава“......

15256

4

mendi

15.07 2016 в 13:32

Мен не ме е страх обаче ме е много яд на лицемерието на разни наши и евро политици!
Ще обясняват че тероризма няма религия и ще ни убеждават колко трябва да сме толерантни и политкоректни и така до следващия атентат.

77927

3

El Commandante

15.07 2016 в 12:35

Кунева, имай МАЛКО ОТ МАЛКО човешко ПРИЛИЧИЕ и не ни занимавай с това с кви ордени си наградена, патко малоумна!!!

Иначе да, не на страха, един гей парад му е майката и това е...

12779

2

Немец

15.07 2016 в 12:32

....а това,че мангасарите ни избиват като юрдечки няма никакво значение....обръщайте и другата буза...

12339

1

Кочо Кочев

15.07 2016 в 12:16

мда нека да се правим че това не съществува
 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews