Ако съставим добър кабинет, може и да няма предсрочни избори

OFFNews 28 ноември 2016 в 07:57 8466 7

Снимка БГНЕС/Боби Тошев

Красимир Каракачанов и Валери Симеонов

Ако се състави кабинет, което си върши работата, няма да има предсрочни избори, а то ще управлява до края на мандата на това Народно събрание. Това прогнозира съпредседателят на парламентарната група на "Патриотичен фронт" Красимир Каракачанов в студиото на Нова тв тази сутрин.

Той заяви, че ако партиотите получат мандат за съставяне на правителство от президента Плевнелиев, няма да преговарят с ДПС и ДОСТ, а ще започнат преговорите с ГЕРБ. Според него предстоящата седмица до връчването на първия мандат е достатъчно, за да може политическите партии да се разберат.

Все пак Каракачанов заяви, че вероятността да се създаде кабинет, който да управлява до края на мандата и да няма предсрочни избори към момента е 15 до 20%. Зависи доколко българските политици са отговорни и мислят за интересите на страната, а не за собствения си интерес, обясни председателят на ВМРО.

Иначе, заяви Каракачанов, ние имаме интерес от избори още тази неделя, този път ще вкараме не 33, а 50 депутати, но това добре ли е - 6 месеца безвремие?

Ситуацията в Харманли е един от примерите, че трябва да има стабилно правителство, което да решава такива и други проблеми, смята Каракачанов и похвали реакцията на премиера в оставка Бойко Борисов, който отиде в Харманли същия ден, в който избухна бунтът на мигранти в бежанския лагер.

Той реагира абсолютно адекватно и отговорно.

На въпроса дали би запазил някои от сегашните министри, той заяви: "някои от министрите си вършат работата качествено, има министри, които критикуваме и цялото общество ги критикува".

БСП няма да подкрепят създаването на нов кабинет, това народно събрание е изчерпано, заяви по повод бъдещите преговори избраната за вицепрезидент Илияна Йотова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13056

6

Какавидков

28.11 2016 в 09:54

Агент Иван е постегнал костюмчето да не личи мешката отдоле, но за премиер ще трябва да прескочи първо Кънев.
По ред на мераклиите.

29585

5

Izalina

28.11 2016 в 09:48

"няма да преговарят с ДПС и ДОСТ, а ще започнат преговорите с ГЕРБ"

Нинова ви се сърди, да знаете.

77927

3

El Commandante

28.11 2016 в 09:03

Да.

А ако намерим нефт и газ на Арапя ще станем Катар на Балканите и ще се обръщаме един към друг с Шейх Шетров, Шейх Иванов и т.н.

Ако намерим стотина милиона тона злато при разкопките за метрото ще станем Швейцария на Балканите.

А ако изведнъж долети вълшебник покачен на светлосин въртолет, може да ни донесе петстотин сладоледа....

29216

2

Лопе де Вега

28.11 2016 в 08:42

Нема да стане. Щото ГЕРБ - това е боко! Не партия, а феодално владение. Боко няма да приеме с неговите гласове някой да стане премиер, та дори да е най-лесно управляемата марионетка. Някои хора още не са разбрали какво е това явление бойко борисов.

Поздрав!