''Ако не се коригирате'': Борисов заплаши ПП-ДБ с предсрочни избори

OFFNews 14 октомври 2023 в 12:40 4115 5

Бойко Борисов

Снимка БГНЕС

Бойко Борисов

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отправи предупреждение към "Продължаваме промяната - Демократична България", че може да предизвикат нови предсрочни избори, съобщи БНР.

Повод за това Борисов намери във вчерашните изказвания на лидерите на ПП-ДБ, след като вотът на недоверие беше отхвърлен.

Лена Бориславова пита Борисов по какъв критерий оценява министрите на ПП и ДБ и отговаря ли Дани Кирилов на тях

На предизборна среща в Шумен лидерът на ГЕРБ упрекна колегите си, че са си приписали заслуги и по този начин са омаловажили ролята на ГЕРБ-СДС за поддържане на управлението и за приетите до момента законодателни промени.

Ако не сме ГЕРБ и ДПС, как ще застанат да кажат – ние сме успешни. Как ще си препишеш 62 промени, благодарение на 30 депутати, ако не са ГЕРБ и ДПС. Тази самоувереност повече ме забавлява, защото законодателна програма направихме заедно двете партии. ДПС я подкрепиха, както и конституционните промени... След това с Кирил Петков се разбрахме за тайминга или времето.. и логично е да се каже: ние заедно направихме тези промени, а ония двамата искат на наш гръб да се правят на интересни, просто е нагло, просто не е вярно и ако не се коригирате предстои нов вот", каза Борисов, визирайки намерението на БСП за вот на недоверие по темата "национална сигурност и отбрана".

"Ние сме партия на народа, не сме се родили депутати и кметове. Никой не може да изтрие това, което ГЕРБ е направил за страната, каза още лидерът на ГЕРБ, който представи кандидатът за кмет на града проф. Колев с пожеланието да стане и академик: „Ако един ден станеш министър на образованието, можеш да станеш и академик. Такава е модата“, заяви Борисов, цитиран от БГНЕС.

Той подчерта, че нищо не е получил даром: „Сам съм си направил партия, сам съм си направил екип. След това заедно с вас сме градили, градили, градили – хубаво, лошо“.

Борисов заяви, че е много доволен от кметовете, които са успели да санират блокове. „За съжаление, това повече няма да се случи. Десетки блокове санирахме, сега това приключи. Много неща няма да ги има. Най-важното в политиката да гарантираш финансиране. 3 години нямаме План за възстановяване и устойчивост“, добави лидерът на ГЕРБ.

Той попита защо за всичките тези 3 години, откакто той не е бил във властта, тези, които са я упражнявали не са поправили грешките на ГЕРБ.

„3 години след нас. Те са толкова неуверени и знаят, че нищо не се направили. Нинова беше вицепремиер и министър, защо не оправи нещата. Защо за тези 3 години не поправиха нашите грешки? Една грешка да бяха поправили“, каза той.

"Страшна борба с корупцията, но парите ги няма, проектите не се изпълняват. Тогава пак ще си задаваме въпросите: защо няма пари в резерва, защо има огромна миграция… Обективната истина е много важна – в момента имаме две ужасни войни в Украйна и Израел“, напомни лидерът на ГЕРБ. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1017

5

IvoIvo

16.10 2023 в 11:56

Те някои неща нямат шанс да се коригират :)

1135

4

единдвама

14.10 2023 в 21:03

Баси наглата тиква!
Даже и тия новаци от ПП са по-добре от вас беее, нещастници.
Жалко наистина, колко хора излъгахте и ви вярват.
Срам и позор, цялата ви мафия!
Чалга-мутрафонска проста публика сме си в БГ и това си е.
Предполагам си го заслужаваме, като сме толко прости, уви ;

-240

3

редовно четящ

14.10 2023 в 14:35

Тази противна криминална мутра кога ще си намери майстора/

10212

2

Човека

14.10 2023 в 13:53

Ти, хитра мутро и твоето отроче герб сте един огромен тумор в тялото на България. Тумор, който доведе до необратими щети за икономическото, политическото и културното ни развитие. Тумор, който се крепи на няколко стотин хиляди маки метастази, като части от продажна държавна администрация, захранени фирми с евросредства, купените отрепки по изборите и манипулирани протоколи.
Така сте блокирали всички жизненоважни функции за развитието на държавата ни, че да няма начин нищо да просъществува без вашето злокачествено присъствие.
Всички други заболявания в политиката се дължат на вас - диви комунета, псевдо патриоти, руски г@золизци, чалга популисти, етно ортаци - платени патерици или просто необразовани маймуни и калинки в парламент и държавно управление.
Каквато и популистка измет да се появи ,тя е пряко следствие на вашето "управление".
Нормалните хора се надяваме времето да ви пребори и да бъдете отстранени по биологичен път от организма на обществото ни.
Дотогава ще трябва да те

4038

1

Moirae

14.10 2023 в 13:21

Бройка, правете се на луди с Пеевски, колкото си искате от телевизора, ама и ние и вие прекрасно си знаем, че си следващият в Магнитски заради "Руски поток" - 454 км - изграден и пуснат за 14 месеца.
 
X

Да помогнем на украинските деца!