Ако ГЕРБ оттеглят подкрепата си, ПП-ДБ са готови за предсрочни избори

Алтернативната сглобка на сегашното управление се появи в мига, в който машините можеха да бъдат "опраскани", заяви Христо Иванов

Ружа Райчева 03 ноември 2023 в 17:42 9766 4

Христо Иванов

Снимка БГНЕС/Стефан Василев

Христо Иванов

"Продължаваме промяната - Демократична България" са готови да се явят на предсрочни парламентарни избори, ако ГЕРБ оттеглят подкрепата си от правителството на Николай Денков.

Това съобщи пред bTV съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов. Тази седмица лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че в момента "сглобката не съществува" и че в сряда ще има вътрешно обсъждане в партията дали ГЕРБ ще продължат да подкрепят кабинета "Денков".

"Напълно съм готов да се явим на парламентарни избори с отговорността, която сме поели за тежките компромиси в името на националните приоритети. Акад. Денков се бори за това ежедневно. Надявам се, че няма да допуснем това правителство да бъде свалено, така че да продължим интеграцията на Бъглария в Европа", заяви Христо Иванов.

Днес Христо Иванов заяви, че се надява, че се надява рекордният брой невалидни бюлетини на първия тур на местните избори- 420 000 ще подейства отрезвително на гражданите и ще ги накара да гласуват на втория тур.

По думите му само така може да се счупи "машината на лъжата", която се е задействала срещу машинния вот.

"Очертава се една картина, в която са всички срещу нас. Виждате го и в ДАНС на Радев, като на тези председателски съвети бяха извършени манипулациите, които доведоха до елиминирането на машинния вот", подчерта лидерът на "Да, България".

Христо Иванов е на мнение, че МВР в момента бездейства. Попитан не е ли МВР под контрола на ПП-ДБ, Христо Иванов отговори, че правителството трудно може да се каже, че е "тяхно", защото е базирано на много сложна конфигурация.

Според него значението на тези избори наистина е много голямо, защото те в голяма степен ще определят посоката на страната. "Затова се виждат толкова усилия в отмяната или манипулацията на вота", добави той.

За обвиненията на Йоловски

Министърът на електронното управление Александър Йоловски твърди, че е бил притискан къде да инвестира парите от бюджета на ведомството от Кирил Петков и бившия министър Божидар Божанов.

Христо Иванов коментира, че твърденията са му обезпокоителни, но че се вижда, че независимо от това колко високо са позиционирани лицата, срещу които се правят твърдения, има възможни действия на правоохранителните органи. По думите му ако някой е допуснал нещо, ще има последствия.

"Аз трябва да уверя вашите зрители, че нищо такова няма да се докаже", все пак каза той. По думите му не всички хора издържат да носят голяма политическа отговорност.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1395

4

Гьорче2

03.11 2023 в 18:45

Веднъж за винаги ще ги изметем тия ДС продажни безбожни беzродни мутри и производите им метастази щ слуги, ибрекчии славита, тошковци, глистокостантиновци, финтани, рудьовци всичката продажна ДС сган антибългарска!

Вижте Румъния бе българие, вие срам и достойнство нямате ли да се кланяте на мутри и обричате децата си на странство, унижения и позор!

Всеки подкрепил братята близнаци Бойкоу Рундьоу да сте прокшети на веки, унищожихте българия по чужда zаръка, заради чужд интерес!

-1395

3

Гьорче2

03.11 2023 в 18:38

България или ще се оправи веднъж за винаги или директно отива в киреча, но и в двата случая Б0йкоу комуниста ще го отнесе окончателно за всичките си злини срещу българия и поколения българи, малка ще му се стори Банкя, и Георг Георгиев и шепа мутри не могат го отърва! Комунист предател!

-1395

2

Гьорче2

03.11 2023 в 18:35

Проклет предател е тоzи Борисофф, показа си истинското гнусно комунистическо антибългарско продажно пропутинистко лице! Нека, нека даде владтт пак на бат си близнак Руньоу по тодорживковска лимия, тоя път и депутатите му и електорат матряла му, ще му теглят една майна на комуниста продажен страхлив!

1005

1

ПР

03.11 2023 в 18:32

"Всички са срещу нас"... и е точно тъй.
Пред очите ми е колаж,на Николов ли,на Комарницки ли...На една "ремонтирана",но вече разбита,с локви и кал,софийска улица,тече парад.Най-отпред,подскача малък,озъбен,грозен шут,обществено известен,кат Тошето от Джинот.А зад него,се клати кльощава фигура,висок човек с бръсната глава,черни дрехи и очила,оплезил език до корема.До него пък,е жена с червен рупор,прегърнала друга,по-млада,от др.произход,но не по-малко зла.Зад тях-бивш генерал от ВВС и ротата му.Плюс,много малки тролчета от левия тротоар на Митрофанова.И накрая...двама много едри,леко пийнали,прегърнати другари,с големи шкембета,калпаци,потури и пояси.Баш пехливаните,със тъпана,зурлата и пищовите.
Да,всичко това е срещу вас.Аз съм с вас.

 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews