Бойко Борисов: За мен сглобката не съществува

OFFNews 02 ноември 2023 в 11:13 7587 16

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

За мен сглобката не съществува. Не знам дали следващата седмица изобщо ще има Народно събрание. Ще мине неделя и тогава ще решаваме.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Ловеч. 

"Повече няма да допускаме някой да говори лъжи по наш адрес, а ние да си затрайваме", каза още той. 

По думите му, ако се е случило нещо добро в парламента за евроатлантическата ситуация, се случило заради ГЕРБ.

"Вчера гласуваха "Страйкърите" без решение на НС и ще има юридически казус. Ако няма НС другата седмица, е, защото мърсуват навсякъде с всякакви партии само да е срещу нас", коментира Борисов. 

Лидерът на ГЕРБ призна, че е говорил с Кирил Петков преди изборите и му е предложил да е кандидат за кмет на София. Тогава той нямало да издига кандидат на ГЕРБ за наследник на Йорданка Фандъкова. 

Борисов оправда думите си за подкрепа на Ваня Григорова на балотажа с изказването на бившия премиер Иван Костов: "Ще гласувам, но с отвращение".

"А сега (говорят), че ГЕРБ подкрепяли човек на Путин, при положение че трябва да избираме между родата на държавна сигурност и общ кандидат на социалистите. Отиват и приказват неща, които няма да станат, обещавам ви го - ГЕРБ били виновни, че техният зам.-министър отива и мърсува, снима с личния си телефон. Представете си, че аз снимам, ще идете ли спокойни на изборите", заяви лидерът на ГЕРБ. 

Той допълни, че ПП-ДБ си имат "много ортаци и авери от другите партии".

"Не искат да коментират защо техен министър ходи с охрана, а това е, защото е притискан и плашен от депутати. Уважаемите богини и принцеси, умни и красиви, да бъдат така добри, когато клечат пред президентството и подкрепят Радев, (...) да внимават", каза бившият премиер, без да уточни какво има предвид.

Според него с поведението си "Всички срещу ГЕРБ" от ПП-ДБ може в сряда да няма Народно събрание.

"Виждам къде са им приятелите, аверите. Завират се по вили и кръчмета тайно. В сряда ще направя национално събрание за 2-3 дни и ще преценим имаме ли нужда от хора, които плашат собствените си министри. Да видим как ще управляват София с 1/3 общински съветници", коментира Борисов.

От думите му стана ясно, че има бас с Кирил Петков на бутилка уиски. "Казах му: Ще направите така с атаката срещу ГЕРБ в София да се явите с Ваня (Григорова) и да загубите", призна той. 

Според Борисов, ако ГЕРБ загуби някой областен град, няма да е защото партията е по-слаба, а защото те (ПП-ДБ) "мърсуват с някой друг".

"И в сряда ще искат да им подкрепя бюджет - ми, няма да стане. След неделя: Приятна игра!", закани се бившият премиер. Ако ГЕРБ и групата реши - може би в сряда ще направим едно национално съвещание за два-три дена и там ще преценяваме изобщо имаме ли нужда с хора, които плашат собствените си министри, да бъдем и да носим тази отговорност", каза Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17439

16

мнение от IP

02.11 2023 в 21:41

Не ми достига капацитет да следя всички словесни изхвърляния на Борисов. Днес говори нещо, утре ще ни се кара, че сме повярвали, че искал това да каже.

75

15

230 млрд баксов

02.11 2023 в 20:27

Нема такъв циркаджия!

-1395

14

Гьорче2

02.11 2023 в 19:03

Мазен Кумунист, ЕНП Граждани Zа Европейска държавна собственост

и любимецът им Геишев Zаедно със

"Сред партиите, които подкрепят Григорова, освен БСП са Българска комунистическа партия, Партия на българските комунисти, "Русофили за възраждане на Отечеството" на Николай Малинов, санкциониран по "Магнитски" и подсъдим за шпионаж, "Левицата", "Атака", "Алтернативата на гражданите". "

-295

13

Vitorio

02.11 2023 в 16:50

В магазини Зоя са пуснали от еко-био сапуна на акад.Денков, дето окъпаха и изпраха Боко, действа невероятно, ексфолира всякаква мръсотия и кир по кожата и трайно решава проблема с неприятната миризма!
Няма такива теляци като ППДБ, не просто теляци, ами телета!

10298

12

AntiZ

02.11 2023 в 15:42

Ебре, колеги, що му се връзвате на тоя? Плямпало! Така са го намагнитили, че няма да посмее сантиметър да кривне у лево. Този простак е най-страхливия, който е бил на толкова високо в държавата. Държат го за черешките с едната ръка, а в другата държат ножичка.

10212

11

Човека

02.11 2023 в 14:36

Що не направите една секция "жълто" и там да ги публикувате всички драми на тоя ******

1000

10

Един друг

02.11 2023 в 13:00

Абе, наглец банкянски, ти самият не беше ли член на БКП и не работеше ли за ДС под името Буда?

9347

9

Анализи

02.11 2023 в 12:51

Ех дргарарю Борисов пак се изложи. Ако не друго прочети Бай Ганьо прави избори от Алеко Константинов. Прчети и за достойните политици, които са останали в историята. Тогава ще разбереш колко си далеко от това да бъдеш уважаван с всичките ти номера.

-480

8

Октим

02.11 2023 в 12:42

Че тя за него НИКОГА не е съществувала в действителност! Само тогава когато селяндурът има келепир от нея и покрай тази сглобка може да нечеше цървуланското си его ... Но какво повече искате от един истински тулуп???

1000

7

k0rNeLa

02.11 2023 в 12:26

Нима се е очаквало нещо друго? Нашичкия му е наранено егото. Пак дълго изкара да не плямпа глупостите си. Правителството вероятно ще падне преди Коледа. Реално и това ще е единственото разумно решение, съдейки по набиращата скорост на отрочето на ДС с едни по-обли форми. ГерП си изиграха картите перфектно - нямаше да имат мнозинство без ПП-ДБ, наклепаха ги перфектно с любезното съдействие на Д(П)С и облизващите се ибрикчии от вгЪ3раждане, БСП и ИТН. Запазиха по-голямата част от кметовете си. На следващите избори ПП-ДБ са с по-нисък процент, близки с и3раждане, ГЕРБ ще постигнат по-висок резултат и с негласната подкрепа на ДПС + игра от публиката ще си водят населението за носа още дъъъълго време. Жалко, но факт.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика