Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

''Ахмед Доган няма връзка с резиденцията Росенец, това е база за водни спортове''

ДПС иска от прокуратурата, българските и американските институции цялата информация, която имат за Делян Пеевски, включен в американския списък по закона "Магнитски"

OFFNews 02 септември 2021 в 19:37 11018 3

"Ахмед Доган няма връзка с резиденцията "Росенец", а това е база за водни спортове, която е собственост на две търговски дружества", заяви депутатът от ДПС Хамид Хамид пред бТВ. 

По думите му в комисията "Росенец" има документи, които "опровергават лъжите" на нейния председател Калоян Янков. Вчера беше предложено да бъде поканен почетният председател на ДПС Ахмед Доган и да бъде изслушан.

Хамид допълни, че за голяма част от обектите и сградите има разрешение за строеж, а някои са в процес на издаване на разрешение за ползване. Той е категоричен, че комисията е създадена за "манипулации от председателя и зам.-председателя й", защото "двамата юнаци (Калоян Янков и Димитър Найденов - бел. ред.) станаха юнаци благодарение на качването на гърба на Доган".

Депутатът от ДПС направи и предложение към тях - да се кандидатират за президентска двойка. "Номерът с лодката повече няма да мине. Предлагам им да вземат един делтапланер. Така ще са по-видими, обществото ще им обърне внимание и ще станат президент и вицепрезидент", каза още той. 

Относно поканата към Доган от комисията Хамид Хамид заяви, че почетният председател може да отиде и да пие кафе: "Това е опит за директна атака спрямо Доган. Може и да приеме тази покана и да пие кафе в комисията. Знаете ли как ще изненада всички членове, ако дойде? Всички ще бъдат със замръзнали лица, ако дойде". 

Той добави и че се цели единствено унижаване на Ахмед Доган. 

Хамид няколко пъти подчерта, че Доган е пребивавал в резиденцията, грижил се е за цветята и е приел стотиците активисти на младежкото ДПС през миналата година не като собственик, а като гост на обекта. 

Депутатът е категоричен, че ДПС иска от прокуратурата, българските и американските институции цялата информация, която имат за Делян Пеевски, включен в американския списък по закона "Магнитски" за корупция в особено големи размери. Той отбеляза, че правосъдното министерство и вицепрезидентът вече се отрекли да имат данни, че Пеевски е участвал в схеми по линия на българското гражданство.

Според Хамид може да "се окажем в хипотезата, че някой е заблудил съответните чиновници, за да включат Пеевски в списъка".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11730

5

Батко

03.09 2021 в 19:39

А! Да искаш доказателства за корупция на Пеевски е много тънка работа. Дали пък ДПС-то няма да катурне ДБ-то? Че они също са с американски протекции. Тъй де, ония у Анкара виждат, че влиянието им намалява, а пък те се оказаха по-важни за САЩ от всички в региона. И по таз синджир-марка Христьо е точно никой. Поне докато не се появи работещ модел за прилапване на турци, кърджалии и турски цигани.

1730

3

Ivan

03.09 2021 в 09:01

Изказването на този тип може да служи като христоматиен пример за ПРОСТОТИЯ, НАХАЛСТВО, граничещо с наглост и ЧУВСТВО ЗА НЕДОСЕГАЕМОСТ! Това са част от сбирщината, наречена народни представители или както те се определят "политически елит". Е...м ти и елита! И те не са само от ДПС-то. Много са, силни са и ни се хилят в лицето. А ние си ги търпим и тичаме да гласуваме за Тошко Африкански и гледащите като замаяни 2-3 сценаристи. А и още един с тях - пишман-репортерът на 7/8, също Станислав по име.
 
X

Да помогнем на украинските деца!