Quantcast

Агенция „Медиана“: БСП води ГЕРБ с 6%

Георги Савчев Последна промяна на 20 ноември 2013 в 16:29 8446 54

Кольо Колев, шеф на агенция
Кольо Колев, шеф на агенция "Медиана". Снимка: БГНЕС

 

Преднина от 6% на БСП пред ГЕРБ дава последното изследване на социологическата агенция „Медиана“, проведено в периода 14-18 ноември.

Ако сега имаше парламентарни избори, 22,8% биха гласували за БСП, 16,9% - за ГЕРБ, 8,6 на сто – за Реформаторския блок.

Според данните на агенцията, 7,6% биха подкрепили ДПС, а 4,3% - движението на бившия телевизионен журналист Николай Бареков.

Патриотичният съюз, съставен около НФСБ - партията на телевизия СКАТ, има подкрепа от 2,9 на сто от българите, а „Атака“ - 2,8%.

Според социологическия сондаж на "Галъп" от периода 31 октомври - 7 ноември обаче разликата между БСП и ГЕРБ е 3,3%.

Според данните на "Галъп", ако сега имаше парламентарни избори, БСП има подкрепата на 21.4%, ГЕРБ – на 18.1%, Реформаторският блок – на 6.7%, а ДПС – на 5.9 на сто. "България без цензура" на Бареков е подкрепяна от 1,6% от пълнолетните българи.

Митове и манипулации

Според проучването на "Медиана" , към момента оставка на правителството искат 37 %, докато 45 % искат то да бъде оставено да работи (до края на мандата -14 %; или докато докаже своята пригодност или непригодност - 31 %).  

Приблизително същото е съотношението по въпроса за предсрочни парламентарни избори - 37 % смятат, че такива избори биха били добре за страната; 41 % смятат, че провеждането на предсрочни избори не е добре за страната.

Според социологическия екип на "Медиана", "широко тиражираните в последните месеци внушения, че обществото е разделено на твърди и непримирими противници на кабинета и също толкова твърди негови поддръжници, не отговаря на реалността. Налице са още две големи групи с приблизителен обем от 50 % от пълнолетното население. Едната група (с обем от 31 %) е съставена от хората, които не са поддръжници на властта, но биха искали да видят нейните действия, за да си направят преценката. Другата група (18 %) не се вълнува от политиката и политическото."

Изследването на агенция Алфа Рисърч от периода 26-31 октомври обаче открои следната тенденция - "доверието към правителството пълзи надолу, като вече достига 19%. Така то слиза под психологическата бариера от 20 на сто и под електоралния потенциал на поддържащите го политически сили БСП и ДПС. Отрицателните оценки нарастват до 49%. В тях се отразява недоволството на различни социални групи, в които кабинетът, макар и по различни причини, губи одобрение".

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21.11 2013 в 17:12

Като се стигне до редене на листи ще видим къде ше бъде реформаторския блок!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

21.11 2013 в 09:37

+++++ как да разкриеш червен трол-нисък интелект,който ръси само обиди,и под всяка статийка е поне с 3-4 коментара,за за заработи надницата(и отделно пише под един псевдоним,за да има отчетност при плащането )

21.11 2013 в 09:26

а ти дерзай и пиши под всяка статийка ,за да изкараш надника....tccc

21.11 2013 в 09:04

Молодец, Червен Кольо!

21.11 2013 в 07:56

А, Кольо Колев, същата работа.

21.11 2013 в 07:47

Ханку,

тъпчо ходи да организираш грандиозни протести и не си губи времето.

21.11 2013 в 00:29

Това Юри Асланов ли е ? Защо не кажат "Според придворните, БСП е супер, за разлика от всички други."

20.11 2013 в 23:35

Заговор
Показателно е изказването на Мира Радева пред Гала "На кафе",което обяснява защо Мира изпадна след изборите от екрана на продажните медии.Тя призна,че е публикувала едно изследване което показвало,че за ГЕРБ ще гласуват два пъти повече избиратели от колкото за БСП.Това изследване явно е поставило в неудобно положение фалшификаторите и техните глашатаи като Милен Цветков.Тогава в последния момент измислиха и за фалшивите бюлетини в печатница в която се печатат като оригнали,което показва,че озурпаторите от БСП са били в паника,че може да не успеят въпреки масовите манипулации чрез купените медии.Последваха и масови клевети по отношение на тези които спечелиха изборите и милионите българи които не са гласували за ДПС,БСП и АТАКА.Измислиха и Пеевски за да отклонят за всеки случай протести срещу фалшифицираните избори и истинските социологически показатели ги заметоха под килима.А Комунистическата злоба и заплахите срещу Б.Борисов и внушенията по медиите е страха,че народа може да върне ГЕРБ на власт, тъй като той успя да принуди червената мафия да върне част от откраднатите милиарди обратно на държавата и с тях да предотврати потъването на България в световната икономическа криза.

20.11 2013 в 23:26

Червени социолози и журналисти20/11/2013 - 21:59
Червен Кольо("социологът" Кольо Колев) е червен, защото е пияница и защото е комунист. Когато си комунист и пияница не можеш да бъдеш обективен социолог. След като народният гняв събори яловото червено правителство на Орешарски ще настъпи момента когато такива червени боклуци, които дезинформираха умишлено и целенасочено 23 години обществото в полза на БСП скоро ще бъдат съдени и ще намерят мястото си зад решетките - включително Червен Кънчо(Кънчо Стойчев) и "пудела" на Виза Недялкова - Андрей Райчев, Т. Буруджиева, както агент Бор(Тошо Тошев) и неговата вярна слугиня медийната пачавра Валерия Велева, Слави Трифонов, Бареков. Всички те забогатяха неимоверно на гърба на народа за да го лъжат и да са верни на своите господари и работодатели - "червената" партия и нейните производни. Тези псевдосоциолози и журналисти имат огромна вина за поддържането на червено-олигархическия модел за ограбването на България и нечуваната бедност и ще отговарят пред народа.

20.11 2013 в 22:33

Хайде да малко математика (за втори клас):

На 12 май 2013 год. БСП + ДПС взеха общо 19,55%

Сега, след всички золуми, които направиха, червенеещият (не от срам, разбира се) Кольо им дава 22,8% + 7,6% = 30,4%.

Като прибавим (след съответните парични отчисления) и 4,3% на Атака, стават 34,7%.

Ами направо си е време за избори!

Странно, защо ли се ослушват?

А, Кольо?