АБВ ще пита КАТ колко глоби на чужденци без винетки са наложени

OFFNews 28 август 2018 в 12:54 1731 0

АБВ ще настоява за завишаване на контрола върху закупуването на винетни стикери от чужденци, използващи пътната мрежа на страната. 

Това стана ясно след заседание на Изпълнителното бюро на партията, според чието ръководство съществуват сериозни основания да се счита, че много от чужденците, които преминават транзитно през България, особено с леки автомобили, не изпълняват разпореждането на закона да притежават валидна винетка. 

Във връзка с горепосоченото от Алтернатива за българско възраждане ще се позоват на Закона за достъп до информация и ще поискат от Министерство на финансите и МРРБ помесечни данни за период от няколко години назад за броя на закупените винетни стикери, както за леки, така и за транспортни автомобили.

От АБВ настояват още КАТ да вземе незабавни мерки за справяне с проблема. Партията ще поиска и информация от вътрешното ведомство за период от няколко години назад за броя и вида на наложените глоби и санкции на чуждестранни граждани, управлявали МПС на територията на България.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови