Абсурдно е! Имаше готова формула за правителство, а отиваме на нови избори

OFFNews 19 август 2021 в 08:51 11083 2

„България си причини от нищо нещо. Имаше ясен протест, ясно мнозинство за промяна. С ГЕРБ приключи един цял етап от историята. Имаше готов прототип какво правителство да се създаде – служебното го показа, беше харесано, произведе разни звезди като Кирил Петков и накрая някак си партиите на протеста се скараха”. Това заяви пред Нова телевизия социологът Първан Симеонов в коментар за актуалната политическа ситуация.

По думите това, което се случва в момента, е абсурдно, защото „при ясна политическа воля, при готова чернова за правителство, България отива към нови избори”.

„На всичкото отгоре има опити тези избори да не са 2 в 1, т.е. ще трябва да обясним на народа, че трябва да ходи два или три пъти на избори с обяснението, че машините не могат. Според мен те ще могат. Идеята им беше да направят нещата по-лесни, а не да е по-трудно. Ако сега някой се яви и обясни на хората, че заради машините трябва да ходят да гласуват два пъти, ме е страх какви резултати и каква активност ще има на тези избори”, каза още Симеонов.

И допълни:

„Някои партии се надяват да има правителство, но има партии, които са наясно, че вече се върви към избори и казват, че ще направят всичко възможно, само и само да не е тяхна вината”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6145

2

kokoten

19.08 2021 в 10:20

Няма нищо абсурдно....от тъпаци и сметкаджии такъв резултат...а като се притури и Чалгаря с със свитата си-нещата стават абсолютно неконтролируеми...Мутрягата ще се върне за още няколко годинки и това ще е края на татковината ни,такава каквато я познаваме.....следва президентска република и само трябва да чакаме да се намери новия Путин и да оправи работата....няма надежди,няма лъчи и други подобни глупости....ще раздадат по още 30 лева на паплачта ще се дуят като пуяци и краденето ще продължава и за всичко това ще е виновен Продавача на мартеници...иронично,пък и ние не заслужаваме друго...Чалгата не убива,тя прави човека свиня....