9 септември преряза развитието и заличи елита на България, заяви Васил Терзиев

OFFNews 09 септември 2023 в 20:56 5386 16

Васил Терзиев

Снимка БГНЕС

Васил Терзиев

"Девети септември не бива да се забравя. Девети септември 1944 г. бележи нашето „Второ освобождение“ (който не е гледал филма на проф. Келбечева и проф. Светослав Овчаров задължително трябва да го направи). Тогава стремителното развитие на България е прерязано, елитът на страната - заличен, и свободните граждани стават жертви на един тоталитарен режим, който ги лишава от основни свободи, от възможност да виждат света, да се променят и развиват", заяви днес кандидатът за кмет на София Васил Терзиев.

Неоспорими са престъпленията на комунистическия режим спрямо българския елит, „неудобните“ и техните семейства. Но най-големият грях на комунизма е убиването на свободния дух на българина и подмяната на ценностите, които ни правят общност. Предприемчивостта, свободата, състраданието отстъпват на страха, на колективизма, на конформизма. На манталитета, че всички са ни длъжни, най-вече Държавата, коментира Васил Терзиев.

Над 30 години след падането на комунизма невидимият му дух ни преследва и не можем да се откъснем от наследството му, за да поемем по нашия европейски път. Днес отговорността е наша, независимо колко е трудна битката, да работим за силно, обединено и демократично общество, което е част от Европа и където човекът и неговата свобода стои в основата на всичко. И 9 септември трябва да ни напомня за този наш дълг, за да няма подобна дата в бъдещата ни история, заяви още Терзиев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1395

18

AlexT

12.09 2023 в 00:43

5.Винаги ми е смешно и се ядосвам , като чуя тезата- „”ТЕ /ДС /- защитаваха държавата :”” ..КОЯ държава ? Някой ПИТАШЕ ли народа на тази държава/ на свободни избори / , какво ИСКА , МИСЛИ ,ЖЕЛАЕ , ПРЕДЛАГА , ОЧАКВА и т.н ??
Не, ТЕ защитаваха БЕЗправието и власта на бандата БКП, никога НЕизбирана свободно и наложена на власт от чужда сила- световния убиец номер 1 – сталин ..
И нещо повече : защитаваха ИНТЕРЕСИТЕ на ЧУЖДА страна, държава, на която бяхме КОЛОНИЯ !!!
Толкова, с две думи, засега ...

-1395

17

AlexT

12.09 2023 в 00:42

4.У нас, преди да бъде даден на съд /повдигане на обвинение и т.н. / на член на БКП –се искаше РАЗРЕШЕНИЕ от градския комитет на БКП, ЦК на БКП или другаря диктатор , ако е виден член на бандата на власт ..:))..Чак тогава / след разрешението  / , прокурорите и съдиите МОЖЕХА да се „”включат „...:) Пародия на прилагане на Закона ..
Сега,обаче, си имаме невиждана КОРУПЦИЯ в тези среди, но това е друга тема ..
С две думи..ДС-БКП не ЗАЩИТАВА държавата и нейните интереси, ЗАКОННОСТТА и справедливостта, свободата , Правата на гражданите и т.н.,
като орган на сигурността ,/ ДС / защитава САМО БАНДАТА комунистическа на ВЛАСТ, която банда е била единствения управляващ орган в дадена държава , а ДС- е верният слуга, изпълнител на волята на един диктатор и неговата камарила, налагаща властта си с терор, лагери, лишаване от право да УЧИШ или работиш по желание, да сменяш местожителството си ВЪТРЕ в страната , да не можеш да се развиваш съобразно способностите си и т.н...
Винаги

-1395

16

AlexT

12.09 2023 в 00:41

3.В такава, тоталитарна държава , органите на сигурността ЗАЩИТАВАТ групировката, която е взела властта НАСИЛСТВЕНО и ТЕ НЕ СЛУЖАТ на цял един народ , или мнозинството от НЕГО- при спазване и Правата на малцинството / съобразно гласовете подадени на изборите / ,просто защото НЕ Е ИМАЛО свободни ИЗБОРИ, свободна ВОЛЯ , многопартийна система , конкуренция , с две думи..
При това, в свободните държави МОЖЕШ да СЪДИШ и целия орган на сигурността /ЦРУ, ФБР ,президента дори / или отделни негови служители, защото в тези страни ИМА и независима СЪДЕБНА система, която контролира другите две власти / и трите власти взаимно се контролират / и каквато изобщо НЯМА в тоталитарните страни .. /някой да е имал Правото да „съди” КГБ или ДС :), а отделни техни

служители, САМО АКО РЪКОВОДНИТЕ им ОРГАНИ / БКП или сталин , брежнев :)/ го ПОЗВОЛЯТ !? :) /..
У нас, преди да бъде даден на съд /повдигане на обвинение и т.н. / на член на БКП –се искаше РАЗРЕШЕНИЕ от градския комитет на БКП,

-1395

15

AlexT

12.09 2023 в 00:38

2 .ЕДИН Тошо, 45 години , със съветската помощ ли е ДЪРЖАВАТА ? Един прост диктатор, боклук, наложен силово- по начин, какъвто си искат и мечтаят комунистите да бъде по целия свят !? и т.н..
Комунистите винаги са се ОТЪЖДЕСТВЯВАЛИ с ДЪРЖАВАТА ! Отъждествяваш се и представляваш държавата , когато си ИЗБРАН на СВОБОДНИ избори и то за ВРЕМЕННО управление-4-5 години и толкова !! После пак има нови избори и т.н..
Комунистите , съветските агенти , НИКОГА НЕ БИХА МОГЛИ да СПЕЧЕЛЯТ избори след 1944-1947 година, при наличието на Никола Петков, така наречените „буржоазни” лидери, социалдемократи, демократи и т.н..Те просто са едно ЖАЛКО МАЛЦИНСТВО тогава – един файтон хора /а после имаме хиляди борци с фашизЪма  /..
В такава, тоталитарна държава , органите на сигурността ЗАЩИТАВАТ групировката, която е взела властта НАСИЛСТВЕНО и ТЕ НЕ СЛУЖАТ на цял един народ , или мнозинството от НЕГО- при спазване и Правата на малцинството / съобразно гласовете подадени на изборите / ,просто защот

-1395

14

AlexT

12.09 2023 в 00:37

В тоталитарните държави, диктатурите, органите на сигурността / ДС и сие/ , НЕ служат на държавата, на народа в тези държави, просто защото НЕ Е ИМАЛО СВОБОДНИ ИЗБОРИ, за да се знае- какво ТОЧНО иска НАРОДА в тези държави / бюджет, права, свободи,стачки, свободни профсъюзи, социални помощи, безработица, ОБРАЗОВАНИЕ и т.н. , т.е.мнения, възгледите , желанията, идеите на хората по тези проблеми , въпроси и т.н....
В страна, в която съветските агенти, са взели властта , дадена им от чужда сила / армия/ , избили са десетки хиляди граждани от народа на тази страна ,не са спазвали КОНСТИТУЦИЯТА , заварена от пълчищата на сталин, ..
НЕ може и дума да става ,че са се грижили за държавата ..:)) Грижили са се , служили са / ДС / на сигурността, на властта, на едно малцинство-чужди агенти, държало НАСИЛА властта , с репресии, лагери, цензура и жестока разправа с всички НЕсъгласни десиденти, бегълци зад граница , писатели, хидожници, интелигенция и т.н..
ЕДИН Тошо, 45 години , със съветс

345

13

Джендо Джедев

10.09 2023 в 23:26

Спиртник, иди в Рашка да кажеш някоя истина. Оруел е предвидил какво ще ти се случи. :D

2550

10

alfakentavur

10.09 2023 в 08:55

Спиртосаният рашист продължава да лъже и маже и преиначава историята. Те рашистите друго не могат и не правят.

Джендо, още малко и ще си слага само по две точки :)

В Литва, Латвия и Естония - три повече от нормални държави, които имат ясна вътрешна и външна политика - такива като Спиртосания ги глобяват за рашистка пропаганда.

А глупостите, които е написал, даже няма смисъл да се коментират.

345

9

Джендо Джедев

10.09 2023 в 08:09

Я, спиртникът вече може да си слага само тройчици... Това е единствената промяна при него. Откъм ръсене на глупости и четене на историята така, както Дяволът чете Евангелието си е същият, там е san changement. :D
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика