56 сътрудници на ДС още работят във Външно, сред тях и двама зам.-министри

OFFNews 14 февруари 2017 в 12:58 3969 2

56 сътрудници на ДС още работят във Външно, сред тях и двама зам.-министри

56 сътрудници на бившата Държавна сигурност все още работят в системата на Министерството на външните работи към 31 декември 2016 г. Това става ясно от справка на МВнР, изготвена по искане на портала за българите в Чикаго eurochicago.com.

От справката става ясно, че десет от тях са на ръководни длъжности в министерството, а четирима - посланици в чужбина. Други четирима са членове на Кариерната комисия към министъра на външните работи Даниел Митов по време на мандата му. Двамата заместници на сегашния служебен външен министър Ради Найденов също са били агенти на ДС.

Български дипломатически служители, за които има публично огласени данни за връзки с бившата ДС, работят в нашите представителства в европейски страни и столици, вкл. в представителства към европейски и световни институции. Както и в наши представителства в други страни и континенти. Става въпрос за Париж, Брюксел, Страсбург, Виена, Рим, Хага, Женева, Мюнхен, Москва, Атина, Сараево, Кишинев, Битоля, Рабат, Рамалла, Претория, Пхенян, Ханой и др.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови