5267 евро платени за филмчето за София със снимки от Скопие

Александра Маркарян 05 април 2014 в 12:55 4744 2

Парламентариумът

Снимка Flickr

Парламентариумът

Средно 5267 евро е струвало всяко от близо 100-те кратки филмче за различни населени места в ЕС, направени за постоянната изложба в Парламентариума - Посетителският център на Европейския парламент в Брюксел, съобщиха от пресслужбата на ЕП в отговор на запитване от OFFNews.

Сумата включва и дублажите на 23 езика.

Както OFFNews писа, филмчето за София разказва за изграждането на Терминал 2 на Летище София, финансирано с европейски средства, но илюстрира завършения проект със снимка от летище "Александър Велики" в македонската столица Скопие. Последните кадри също не са от българската столица. Филмчето завършва със снимка на табела за изпълнен инфраструктурен проект по програма ФАР, отново в Скопие.

Репортер на OFFNews сигнализира за грешката на 2 април, след което отговорният за тази част от изложбата служител на Парламентариума обеща корекции в най-кратки срокове. Те ще са за сметка на фирмата-изпълнител.

От пресслужбата на ЕП разясниха, че "по финансови причини не беше възможно да бъдат заснети 100 филмчета в Европа на място. Вместо това, за клиповете бяха използвани архивни снимки" и че попадането на снимка от друго летище сред тях е неволна грешка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!