31 политици, дипломати и прокурори скрили коли, ниви и апартаменти

Александра Маркарян 13 юли 2017 в 15:03 13441 3

31 от хората по висшите етажи на властта са скрили част от притежанията си от Сметната палата. Проверката ѝ на имотните им декларации от 2016 г. приключи и днес тя обяви установени несъответствия, след което ще предаде случаите на изпълнителния директор на Националната агенция за приходите и председателя на ДАНС.

Обхванати са 113 встъпителни и 127 финални декларации, имотното състояние на съпрузите/съпругите и непълнолетните деца.

Сред "провинилите се" от партиите няма представители на БСП и ГЕРБ. Там са хора на ВМРО-БНД, БЗНС, Земеделски народен съюз, ПП ЗС "Ал. Стамболийски", ПП "Комунистическа партия на България". Има кметове, общински съветници, зам.-кметове, прокурор, посланик, член на Надзорния съвет на НОИ, представители на Патентното ведомство, Агенцията по заетостта.

Често липсите в декларацията касаят имотно състояние на половинката, има и една декларация с липсваща информация за апартамент на дете.

Посланикът ни в Сърбия Радко Влайков например не е декларирал 1/2 ид.ч. от дворно място с площ от 735 кв.м. в гр. София и притежавани дялове в "АСПАРУХ ТУРС" ООД, гр. София.

Офелия Гарабед Киркорян-Цонкова - зам.-председател на Патентното ведомство - е пропуснала да впише дялове на съпруга ѝ в "Пазарни решения" ЕООД.

Във финалната декларацията на главния секретар на Агенцията по заетостта Радослав Иванов липсват данни за притежавано право на строеж на апартамент с площ 63,84 кв. м. в София на съпругата му.

Любомир Калинов Йосифов от Надзорния съвет на НОИ не декларирал, че съпругата му има "Мицубиши Паджеро".

Зам.-директорът на Областната дирекция на МВР в Габрово Цветан Цветанов Петков не е написал, че иманива с площ 2,699 дка в с. Шумата, общ. Севлиево.

Прокурор Бисерка Николова Милушева от Районна прокуратура в Трън не е декларирала данни за съпруга - притежавани нива с площ от 4,201 дка, в с. Венковец и нива с площ от 3,800 дка в с. Боерица, общ. Ихтиман.

В декларацията си Айдън Сабриев Карамехмедов, председател на Общинския съвет в Две могили, има сериозни пропуски. Той не е декларирал следните притежания на съпругата си: урегулиран поземлен имот с площ от 1075 кв.м., заедно с построените в него жилищна сграда - 100 кв.м., лятна кухня - 18 кв.м. и гараж - 36 кв.м. в с. Бъзовец, общ. Две могили, както и урегулиран поземлен имот с площ 1 325 кв.м., заедно с построената в него жилищна сграда - 76 кв.м. в с. Батишница , общ. Две могили и три броя ниви с обща площ от 12,043 дка в с. Бъзовец, общ. Две могили.

Александър Пелев от ВМРО-БНД не е написал, че има дялове в "ОБЕРОН-ПРЕС" ООД, гр. Банкя, а във финалната си декларация Борис Борисов от БЗНС е спестил факта, че притежава пожизнено право на ползване върху ид.ч. от масивна жилищна сграда с площ от 369 кв.м. и двуетажна стопанска сграда с площ от 169 кв.м., построени в урегулиран поземлен имот с площ от 798 кв.м. в с. Смоляновци, общ. Монтана.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10571

3

Hissarion

13.07 2017 в 16:08

Офелия Гарабед Киркорян-Цонкова, Айдън Сабриев Карамехмедов и Александър Пелев - етническата принадлежност няма значение, когато става дума за имотченце или службица.

42249

1

Denis Rizanov

13.07 2017 в 15:32

Кой послъгва, кой пропуска, кой недогледал, кой се развел...
Но тия всичките, до един, ПОНЕ СА ИЗПЪЛНИЛИ ЗАДЪЛЖЕНИЕТО СИ ПО ЗАКОН! СПАЗИЛИ СА ЗАКОНА И СА ПОДАЛИ ДЕКЛАРАЦИЯ!
А баш сидията, баш бореца с корупцията в съдебната система и в България въобще, лизан пАноф дори и декларация не е подал! Въпреки , че е задължен по закон!
Ето това трябва да знаят всички бардове на платената нпо-"дермокрация". Водачите им са законопрестъпници. Не е.ават както се казва за законовите разпоредби и хич не им пука. Те се имат за нещо над закона!
В това е и цялата им същност - ред и законност за останалите. Ние сме над закона.

Лозан Панов е длъжен да подаде декларация пред Публичния регистър в Сметната палата
16.06.2017

Сметната палата уточнява, че като член на Висшия съдебен съвет г-н Лозан Панов е длъжен да подаде в дирекция „Публичен регистър“ на Сметната палата ежегодна декларация за имуществото и доходите си през 2016 г., съгласно чл. 2 ал. 1 т. 15 от Закона за публичност на имуществото на лица, заемащи висши държавни длъжности. Това задължение са изпълнили всички останали членове на ВСС, включително председателят на Върховния административен съд и Главният прокурор.