267 млн. лева се отпускат на общините за ремонт на пътища и храмове

OFFNews 09 декември 2020 в 17:23 1540 0

267,2 лева отпуска правителството като допълнителен разход за 2020 г. за ремонти на пътища, храмове и реализиране на общински проекти. 

2,5 млн. лв. са за ремонтни и реставрации на Бачковския манастир "Успение Богородично" и Троянския манастир "Успение Богородично", манастир "Св. Йоан Кръстител", с. Жабляно, храм "Св. Петка", Русе, храм "Свети Дух", с. Бенковски, сградата на Софийската митрополия, сградата на Старата митрополия в Ловеч, укрепване на храм "Св. Ап. Андрей Първозваний" в София, за продължаване на строителството на храм "Св. Стефан" в София и за продължаване на строителството на храм "Св. Благовещение", отново в София.

350 000 лв. са за Университета по библиотекознание и информационни технологии - за извършване на ремонт по сградата.

300 000 лв. се дават на Българската телеграфна агенция за осигуряване на допълнителни технически средства и устройства за събиране, съхраняване, обработване и разпространение на информацията и организиране на мероприятия онлайн.

Предоставят се допълнителни 264,1 млн. лв. на общините. Парите ще са за финансиране на реконструкция, рехабилитация и ремонт на улична мрежа и общински пътища, доизграждане и основен ремонт на водопроводни мрежи, изграждане на спортни и детски площадки, ремонт и възстановяване на централната градска част на някои населени места, ремонт на детски градини, читалища и училища.

Допълнителните разходи и трансфери се осигуряват за сметка на преструктуриране на разходите по централния бюджет за 2020 година.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови