12 министри ще отговарят на депутатски въпроси

Ива Оприкова 26 май 2015 в 09:14 2341 0

Снимка БГНЕС

Народното събрание ще проведе извънредно заседание. На парламентарния контрол 12 министри от кабинета на Бойко Борисов ще отговарят на депутатски питания.

Първи на въпроси ще отговаря финансовият министър Владислав Горанов. Към финансист N1 са зададени 8 въпроса.

Два от тях са за необходимостта извършените прихващания с активи на КТБ да бъдат оспорени, както и за нуждата от ангажирането на компания за международни разследвания по казуса "КТБ", внесени от депутата от РБ Мартин Димитров.

След осемте въпроса към Владислав Горанов на трибуната ще се качи енергийната министърка Теменужка Петкова, която ще даде отговор на въпрос на ПП"Атака"  за дължими и получени суми от България от дейността на чуждестранното дружество "Дънди Прешъс Металс".

От Реформаторския блок ще попитат Петкова за дружествата с държавно участие, чиито принципал е Министерство на енергетиката, които са имали средства в "КТБ" АД.

Транспортният министър Ивайло Московски е трети по ред и ще отговаря на въпроси на Патриотичния фронт за бъдещата концесия на летище Пловдив, както и за сключване на договор от Български пощи без обявяване на обществена поръчка.

Регионалната Лиляна Павлова ще отговаря на въпроси относно програмата за саниране и ремонтите на пътища в страната. Към нея има 20 въпроса от депутатите.

Десислава Танева, министър на земеделието, също ще участва в извънредния контрол, за да отговори на 22 въпроса и питания. Военният министър Николай Ненчев е под номер 6 в дневния ред на контрола.

Ако времето го позволи, на въпроси ще отговарят още Христо Иванов, Вежди Рашидов, Красен Кралев, Петър Москов и Тодор Танев.

Eто и програмата за днешното извънредно заседание.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови