10 хил. зелени билета са продадени в София днес

OFFNews 28 януари 2018 в 15:13 7942 0

10 хил. зелени билета са продадени в София

Повече от 10 хил. "зелени билета" са продадени в София от пускането им тази сутрин до 15 ч. Това каза пред журналисти столичният кмет Йорданка Фандъкова.  

До този момент навсякъде хората имат възможност да закупят тези билети. Там, където свършат - при шофьорите или на касите, се зарежда отново. Има готовност и от транспортните оператори, ако някъде има прекалено голям интерес към пътуването с градски транспорт, да може да се увеличават линиите, коментира Фандъкова.

От общината призовават да не се ползват лични автомобили, а домакинствата, които се отопляват на дърва и въглища, да ползват електрически уреди.   

Лекарите съветват хората с белодробни заболявания, малките деца и възрастните хора, да избягват продължителен престой на открито.

Според информацията за нивата на фини прахови частици за територията на София днес и утре (28 и 29 януари) не се очаква силно замърсяване. Само станцията в кв. Хиподрума отчита стойности над допустимите, обозначени с код „жълт” за умерено замърсяване – 51-100 ug/m3 над нормата. 

Продължават проверките за нерегламентирано събиране и горене на отпадъчни материали в града, съобщават още от пресцентъра на Столичната община.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!