Зомби плъзнаха по улиците на Мексико сити

04 ноември 2012 в 13:24 3659 0

Зомби плъзнаха по улиците на Мексико сити. Снимка: БГНЕС
Зомби плъзнаха по улиците на Мексико сити. Снимка: БГНЕС

Хиляди хора, облечени и гримирани като зомбита, се стекоха по улиците на Мексико, за да поставят световен рекорд за най-мащабен „Зомби-парад”.

Улиците на Мексико сити се изпълниха със зомбита, като в парада взеха участие 29 хил. души, с грим и облечени в дрипи. 

Организаторите се надяват рекордът да бъде вписан в Книгата на Гинес. Подобни маршове се провеждат в Мексико, в  Ню Йорк, Буенос Айрес, Богота и Франкфурт.

Участниците във флашмоба, плашещи преминаващите с изкуствена кръв и латексови маски, преминаха от паметника на Революцията до площад „Сокало”. Зомбитата обграждаха и разтърсваха преминаващите автомобили и автобуси. Движението на транспорта по централните улици на мексиканската столица беше временно блокирано, предаде РИА Новости

Идеята за зомби марша се ражда през 2001 година в Калифорния. В Мексико церемонията е проведена за първи път 6 години по-късно. Парадът е третият поред, провел се в Мексико. Миналата година в него взеха участие около 10 000 души. По-рано във флашмоба взимаха участие основно млади хора, но този път в редиците на зомбитата можеше да се видят мексиканци от различни възрасти.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!