Жена получи сметка за телефон от 12 трилиона евро

Елица Мартинова 13 октомври 2012 в 12:50 1475 3

Жена от югозападна Франция получи сметка за телефон в размер на почти 12 трилиона евро.

Потърпевшата гражданка е бивша училищна асистентка. В края на август тя загубила работата си и поради недостиг на средства, поискала от телефонната компания да закрие сметката ù.

Фирмата изпълнила желанието на французойката. За да приключат взаимоотношенията между двете страни, компанията изпратила на жената фактура с неизчистените задължения.

Шокът на жената бил огромен, защото тя едва успяла да разчете сметката си, която била в размер на 11,721,000,000,000,000 – 11,720 трилиона евро. Тази сума надвишава близо 6 хил. пъти БВП на Франция.

Потребителката признава, че била на крачка от инфаркта. Тя обаче запазила самообладание и се свързала с консултантите на фирмата, за да обясни, че изчисленията им са грешни.

Първоначално те отхвърлили обвиненията ù, посочвайки, че сметките се изчисляват чрез компютър. Когато научили каква е посочената сума, те преосмислили позицията си.

В крайна сметка се оказало, че жената дължи на компанията 117,21 евро. В знак на извинение заради причинените неприятности, телефонният оператор ù опростил дължимото.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!