Затлъстели чайки в Бахрейн отказват да летят

OFFNews 19 февруари 2021 в 12:51 7556 0

Снимка youtube

Чайките в Бахрейн са спрели да летят заради наднормено тегло, след като са се пристрастили към човешка храна и не проявяват желание да ловят риба, пише в. "Индипендънт", цитиран от БТА.

От местните "дебели" и "мързеливи" чайки, които "петнят репутацията на почтени райони", се оплаква Абдула ал Кубайси, ръководител на техническия комитет на северния общински съвет в Бахрейн.

Длъжностното лице отбелязва, че поради неправилното изхвърляне на хранителни остатъци, птиците са се пристрастили към традиционно местно ястие с пилешко и ориз. По думите му чайките вече не искат да ловят риба и да летят и се движат по улиците "пеша".

Ал Кубайси сравнява наедрелите чайки с хора, които "току що са излезли от работа и се прибират за обяд". "Остава само да им предложим сок и десерт", казва чиновникът, и допълва, че съответните служби трябва спешно да предприемат действия срещу неправилното изхвърляне на хранителни продукти.

Този проблем е срещан и в други държави. Във Великобритания изхвърлената човешка храна привлича чайките във вътрешността на страната, далече от брега, където те обикновено се хранят с храна от ресторантите за бързо хранене, изхвърлена навън.

Преди шест години изследователи от университета в Ливърпул установиха, че птиците натрупват килограми, от храненето с твърде много човешка храна. Изследването съобщава, че това може да доведе до развитие на здравословни проблеми при птиците.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови