Вампири в Полша и вегетариански наденички: нелепите въпроси към британските консулски служби през 2018 г.

OFFNews 30 декември 2018 в 17:55 2109 0

Снимка pixabay.com

Въпроси за вампири в Полша и вегетариански наденички са сред най-странните причини за телефонни обаждания към консулските служби на Великобритания, разкрива Министерството на външните работи в Кралството. То събра най-странните обаждания от британци по света през 2018 г. в опит да напомни на хората, че линиите са предназначени за спешна помощ.

Обажданията тази година са били повече от 330 000 тази година.

Британец в Холандия тъкмо изгледал филма "Смело сърце" и позвънил с въпрос за сюжета. Друг от Канарските острови поискал Външно министерство да убеди персонала в хотела да смени стаята му, защото котка нахлула в сегашната и се изпикала на леглото. Трети се позвънил от САЩ, за да попита за резултатите от гласуването в епизода от предишната вечер на британската тв шоу програма за танцьори Strictly Come Dancing.

Мъж пък проверил дали в Полша има вампири, защото жена, с която се запознал онлайн го попитала преди първата им среща коя кръвна група е.

Друг пожелал консулската служба да посредничи в негова полза пред масажен салон в Банкок - щом бил заспал по време на масажа, не било нужно да плаща.

Обадил се в Ню Делхи попитал кога отваря посолството - чул, че продават вегетариански наденички и искал да си купи.

Британец в Италия пък поискал посолството да му помогне, за да организира сватбата си, да му препоръча цветар и да вземе билети за него и бъдещата му половинка, за да видят папата.

Мъж в Кувейт пък помолил персонала да осинови кученцата му.

Друг поискал списък с имената на жени в Аржентина, за които може да се ожени.

Мъж попитал къде да изпрати парче дърво, което намерил на плажа, за което мислел, че може да е от британски военен кораб от 18-и век.

По повод всички тези странни запитвания говорител на Външното министерство на Великобритания увери, че "за съжаление потвърждавам, че Министерството на външните работи не е в състояние да даде съвети относно вампири, бездомни котки или участници в шоу програми". Ведомството нямало капацитет също да предложи вегетариански наденички.

Но подчертава, че "ако имате нужда от спешна помощ в чужда страна, обадете се в най-близкото британско посолство или консулство и нашият консул и персонал ще направят всичко, което могат, за да ви помогнат".

Всички тези чудати обаждания съвсем не означават, че консулските служби не са се занимавали със сериозни въпроси тази година. За 12-те ѝ месеца те са помогнали на 3 400 души, които са се нуждаели от болнична помощ. Занимавали са се и със случаите на 4 900 арестувани извън границите на Великобритания. Отзовали са се и при 29 600 проблема с документи за пътуване.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!