Унгарски цирков слон избяга в Украйна

OFFNews 31 март 2016 в 17:25 3059 4

Унгарски цирков слон избяга в Украйна, докато бил превозван към Беларус, предаде "Газета. ру". 

Животното било транспортирано от беларуската транспортна компания "Янстронг". Шофьорът на камиона разказал, че 15-годишният слон е натоварен на 29 март в Унгария. Представители на цирка предупредили водача, че животното може да се стресира от пътуването. 

В 5.00 часа днес спрял преди граничния пункт между Украйна и Беларус, за да огледа камиона. В същото време слонът разбил вратата, излязъл от каросерията и се скрил в близката гора. 

Реших веднага да отида до границата и да търся помощ, разказва шофьорът. Недалеч от пътя има село и никой не може да предположи какво може да направи разбеснелият се слон. На няколко километра от границата имаше пост на полицията. Реших да се обърна към тях. Всички документи за слона Маркиз обаче бяха на английски. Наложи се да обяснявам много, бюрокрацията беше убийствена, допълва водачът, чието име не се съобщава.

Граничните власти на Украйна също не могли да помогнат, но поискали писмено заявление за случая, което да бъде разгледано. Оперативният дежурен на граничния пункт предполага, че слонът се крие в гората на украинска територия. Взети са мерки за издирване на животното, засега е ясно че слонът не е преминал през границата.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews