Quantcast

Учен предсказа бъдещето през 2100 г. (видео)

Последна промяна на 04 октомври 2013 в 16:16 12967 4

Бъдещето
Бъдещето

През 1973 г. радио "Таймс" попита учения Джеймс Бърк как ще изглежда бъдещето и той позна. Днес Би Би Си попита същото.

Преди 40 години Джеймс Бърк предвижда, че шумът от компютрите ще бъде най-естественото нещо, като чуруликането на птичките.

Данни за хората ще има в интернет, но това няма да пречи на никого, особено младите ще го харесат.

Това са само малка част от верните предсказания на учения, който разказва пред Би Би Си, че след 80 до 100 години нано технологията ще бъде част от ежедневието ни.

Предсказанията на Джеймс Бърк се базират само на научните му наблюдения, като днес той предсказва, че през 2100 г. ще можем да материализираме предмети и дори реални хора чрез нанотехнология и 3d изображения.

"Няма да има бедни и болни хора в бъдещето, новите технологии ще ни дават неограничени възможности. Искаш да живееш на Антарктика? Ок, живей на Антарктика", предсказва още ученият.

Според Джеймс Бърк замърсяването на природата също ще изчезне след 100 г.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

24.11 2014 в 18:35

Вярвам в това!
Само това, че няма да има болести, и бедност, малко не ми се вярва.

05.10 2013 в 12:06

Някои визии в "предсказанието" си звучат напълно реално. Но и Жул Верн някога, и проф.Бърк сега вярват повече в доброто и общността, творяща ценности, отколкото е здравословно. Не са били за седмица в България, или в Бангладеш, в Сомалия или Етиопия, в Хондурас или Бенин. Иначе чак ми е мъничко тъжно, дето няма да доживеем и да видим...
Но благодарение на роднината на комшиите ми, семейство Мейзга - Емзеперикс от бъдещето, по техния холовизор видях нещо от 2100-та година за България. Май, някакво документално филмче беше:
Сред пейзаж от порутен бетон и изсъхнала земя, един мургав сънародник от бъдещето обясняваше, че страната има малко население, но икономиката се развивала изключително добре - благодарение на филмовия и гейм туризъм. Световни развлекателни и туристически компании снимали тук 4D-Brain Vision и холовизионни игри и филми, природата била подходяща. Изпепелена земя, бетонни руини, пресъхнали реки, призрачни селища, мъртво море с живеещи в него огромни сепии-фекалояди. Беър Грилс направил наскоро у нас 100-я сезон от неговото "Оцеляване на предела". Вманиачени туристи-геймъри идвали тук да играят на живо "Сталкер", Call of Duty, Чернобил ХХІІ, Мъртвата долина: Орки срещу тролове, Resident Evil: Hungry Birds, Half Life 2100 и др.забавни екшъни и РПГ-та.
Освен това, на фона на световното машинно и химично-епруветковото човешко репродуциране, в България расата на балканските урук-х.йове и гоблини, управлявана от Цар Киро ХІІІ, развива чистото биологично копулиране и това също е се е превърнало в печеливш за местната икономика бизнес. Разбира се, чужденците могат да гледат риъл-картината от сателитните камери и да си изберат обект - някоя гоблинка, застанала в оскъдна опаковка край някоя ловна пътека или останките от бензиностанция или Мол. След това попълват виртуална заявка и взимат совалката към нашите земи. Тук те могат да създадат собствен репродуциран продукт по начина, по който са го правели дядовците им преди 100 години.
Не разбрах /филмчето беше на някакъв нов световен език, повече ментално внушение, малко жаргонен английски/ добре, но май властелин тук бе споменатият Цар Киро, правителство, конституция, парламент и партии нямаше. Били отмрели по естествен път.
Някакъв потомък на един от древните партийци, наричан в легендите Сер, още преди половин век бил забягнал на Вега, където веганците го избрали да управлява Галактическия интернационал. Друг легендарен субект от историята, Дог-ан-Ефендицар, бил наредил да го погребат при праисторическите му роднини в Чанаккале, където се превърнал в прашинка от етно-палеонтологичния пейзаж. А трети пострадал смъртоносно при участието си в една от първите - организирани по тези земи - био-холо-риълбрадър-РПГ игра с мафиотски сюжет. Някакви хамериканци успели да прекарат истинско лъчево оръжие в багажа си и го изгорили наистински край една стара магистрала. Помнят се инициалите му - ББ, предполага се, че са го наричали БоклОк Българина.
А, още нещо, и то смешно: в духа на стари поверия и открити от нахъсани туристи артефакти в разкопани стари български градове и площади - модното световно младежко движение "Протестна фотонна паяжина" вече 10-та година изпраща свои холо-двойници да кръжат в нестабилни орбити ту на Антарес, ту на Марс, ту на Епсилон Еридан, където с лазерни и мюмезонни изразни средства те искат оставката на земния мандатоносител на галактическото управление. Понякога холо-лицата на лидерите на тройната коалиция - Гобама, Сливкин и Берлускони Трети - им се усмихват от дълбокия Космос.
Такива работи. Ако някое слънчево изригване не утрепе магнитната памет на Човечеството, преразказът ми на това филмче от бъдещето ще се запази и ще се разбере дали комшиите ми - семейство Мейзга, включая фючър-пра-дядото им от ХХІІ век, наистина гледат ТВ-холовизия от Бъдещето. Или просто Гейза е донесъл от Дубай някаква нова техно-шашма...

05.10 2013 в 01:07

Абсурд.Човешката жажда за власт,пари и влияние е безгранична като вселената,която е доста по голяма от планетата ни.Земята ще бъде унищожена от човека и това е само въпрос на време.

04.10 2013 в 22:23

В България ще легализират канабиса (след 100г.)