Том Ханкс подари машина за еспресо на журналистите в Белия дом (видео)

OFFNews 03 март 2017 в 18:16 4257 1

Том Ханкс подари машина за еспресо на журналистите в Белия дом (видео)

Актьорът Том Ханкс подари машина за еспресо на акредитираните към Белия дом журналисти, като ги призова да продължат "справедливата си борба за истина, правда и защита на американската традиция", съобщава БНТ.

Думите на актьора идват на фона на нападките на американския президент Доналд Тръмп срещу пресата. Това е третата машина за еспресо, която Том Ханкс подарява на пресцентъра в Белия дом. Първата той изпрати, когато президент беше Джордж Буш младши, след като с изненада разбра, че там липсва такава. Вторият си подобен подарък Том Ханкс направи през 2010 г., по времето на Барак Обама, защото първата машина се развали.

Този път той придружи подаръка си с текст, призоваващ за борбеност, и гравюра на американски войници. Още по време на кандидат-президентската си кампания Доналд Тръмп нарече медиите "непочтени", а някои от тях "врагове на народа". Миналия уикенд той наруши старата традиция и обяви, че няма да участва в ежегодната вечеря с кореспондентите в Белия дом на 29 април, като по-късно обясни, че не иска да бъде "хипокрит".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови