Тийнейджър почина след сбогуване в YouTube

Борислав Белев 30 декември 2011 в 17:45 2457 0

Седмица преди Коледа 18-годишният Бен Брийдлов, създател на Youtube канала BreedloveTV, пусна клип от 2 части, в който разказва за сериозните си сърдечни проблеми, определени още в ранното му детство като хипертрофична кардиомиопатия.

В клипчетата тийнейджърът разказва за неколкократното си „прекрачване“ в отвъдното и всичките пъти, в които лекарите са го връщали оттам. Преди 5 дни обаче - сутринта на 25 декември, докато играел с по-малкия си брат, сърцето на Бен отново отказало, като този път дори лекарите били безсилни и момчето издъхна.

В клипа Брийдлов не говори, а вместо това разказва на света историята си чрез хартиени листчета. До момента двете части от видеото са видени от над 4 милиона пъти в Youtube. Семейството му е разбрало за съществуването на клиповете ден, след като синът им издъхва.

„Много се гордея с него за това, че е избрал да бъде уязвим и да сподели нещо толкова лично“, казва майката на Бен в интервю за CBS News.

Вчера тексаската телевизия KXAN е предавала на живо от погребението на момчето. Майка му би желала всякакви дарения, идващи за сина й, да се насочат към организацията African New Life Ministries.

Бен е можело да си замине и месец по-рано, когато сърцето му отново не е издържало, но Бърза помощ е успяла да стигне навреме и да го спаси. Той разказва за тази случка в клипа, както и за други преживявания, през които е минал – такава е например ярката бяла светлина, която виждал всеки път, когато получи такъв пристъп.

Момчето вероятно не е мислело, че смъртта му ще настъпи толкова бързо след пускането на клиповете, но определено е усещало, че това са сред последните му дни и клиповете са неговото последно сбогом.

В момента, макар и посмъртно, Бен е звезда в интернет и стотици потребители оставят развълнувани коментари в профила му в YouTube.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!