Театър "София" стартира сезона с Шекспирова пиеса

Последна промяна на 29 септември 2013 в 18:16 2510 1

Театър
Театър "София" стартира сезона с Шекспирова пиеса

Театър "София" отбеляза дебюта си за този сезон в петък с постановката "Напразни усилия на любовта" по Шекспир.

Тя една от деветте, представяни на тази сцена Шекспирови пиеси, които буквално от векове държат театралните зали пълни. "Напразни усилия на любовта" обаче е може би най-младежката от тях, въпреки че е сравнително по-непопулярна от другите добре познати заглавия, сред които "Хамлет", "Ромео и Жулиета" и "Сън в лятна нощ".

Постановката ясно показва богатството на творбите и актуалността на сюжетите на Шекспир. Версията "Напразни усилия на любовта" на Крис Шарков  е и доказателство за това как Шекспировата пиеса може да бъде пречупена през призмата на един много осъвременен прочит и да представи случващото се в животите на героите по своеобразно актуален начин. За това, разбира се, допринасят и модернизираните костюми, музика и декори в представлението

Този петък, с много позитивна енергия и добра игра, предимно младият екип от актьори от "Напразни усилия на любовта" е твърдо доказателство, че стереотипът "само старото поколение играе добре" е изцяло невалиден.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

03.10 2013 в 12:56

Извинете, но какво значи "една от деветте, представяни на тази сцена, Шекспирови пиеси" - има още други осем в афиша или в целия репертоар на Театър София, който започва през 1966-та има общо девет поставени Шекспирови пиеси.
Моля,също, да поправите името на режисьора, който се казва Крис ШарКов, а не Крис ШарПов. Бихте ли уточнили защо, също така, Напразни усилия на любовта е по-младежка от Ромео и Жулиета или пък от Хамлет?
И почва да става срамно медиите да произвеждата такова невежство, когато става дума за култура, а да имат претенции, че представляват именно медия от друг тип, а не от онзи жълтия, изпъстрен с простотии.
Много ми падна мнението за Оффнюз. И не само заради тази "плюнка" горе, която си има и автор, което вече хвърля в тъча...