ЦРУ ползвало песни на Red Hot Chili Peppers за мъчения

OFFNews Последна промяна на 11 април 2014 в 11:08 10505 4

ЦРУ е използвало песни на Red Hot Chili Peppers, за да измъчва терористи по време на разпити, става ясно от документи, разпространени от телевизия "Ал Джазира".

Техниките за извличане на информация от терористи са лишаване от храна, сън, вода и медикаменти. Това ги прави слаби и oтслабва съпротивлението им по време на разпити, описват документите.

По данни на ЦРУ малко са хората, които издръжат на тези лишения, които често продължават дни и седмици.

Има и такива, издържали на всички мъчения. През 2002 година Заин Абидин Мохамед Хюсеин Абу Зубайда е оставен без вода, храна и сън за цели 11 дни. След като преминал през всичко това, Абидин е сложен в клетка за животни, след което са му пускали силна музика. По данни на "Ал Джазира" песните, които са използвани за извличане на информация, са Can't Stop и Californication на RHCP, излезли през същата година.

Това не е първият случай, когато службите използват музика за мъчения. През 2003 година иракски затворник, който не искал да сътрудничи на службите, бе "измъчван" с "Металика" и песнички от "Улица Сезам".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11.04 2014 в 19:55

Californication е от 1999г, ама карай

11.04 2014 в 15:32

Уха, без вода за 11 дни...
Ташак господа!

Пък ако някой наистина издържи без вода 11 дни, значи не ще да е точно човек, щото жвотиняците от рода хомо сапиенс не ги могати тия работи. Много далеч са от това да ги могат. Един вид - няма как да са му нарушени човешките права.

Бих добавил - сигурно са го държали без храна, вода, сън и въздух за цели 11 дни - още по-страшно звучи, а? :)

А бе я вземете поне четете какво преписвате оттук-оттам, че се излагате.

11.04 2014 в 12:44

"..По данни на ЦРУ малко са хората, които издръжат на тези лишения, които често продължават дни и седмици..." - да дойдат да питат нашите пенсионери как карат с години при такива лишения.