'Спайдърмен' от Мали започна работа в парижката пожарна

OFFNews 01 юли 2018 в 15:00 4146 2

'Спайдърмен' от Мали започна работа в парижката пожарна

Прочулият се мигрант от Мали, който спаси висящо от балкона на жилищна сграда в Париж дете, от днес вече е служител на пожарната във френската столица.

Впечатляващото изкачване на сградата по време на индивидуалната му спасителна акция донесе на Мамудо Гасама му донесе не само френско жителство, но и работа.

22-годишният малиец се появи на обща снимка с останалите му колеги в екипа на пожарната, която беше публикувана в Туитър в четвъртък.

Смелата постъпка на Мамудо Гасама му донесе почести на най-високо ниво - френският президент Еманюел Макрон го покани в Елисейския дворец, където му връчи медал за проява на храброст и жертвоготовност. Пред Макрон малиецът разказа спомените си от случката: "Не мислех за нищо. Просто се изкачих, а Бог ми помогна". Той призна, че е почувствал страх, едва след като спасил детето. Тогава се разтреперил. 

Пред CNN младежът разказва, че попаднал на мястото на инцидента, тъй като по това време отивал за гледа футбол в близкия ресторант.

"Не мога да гледам страдащи деца", казва той. "Тогава просто скочих, видях кое е единствено възможното решение и с помощта на Бог изкачих сградата". 

Бащата на спасеното 4-годишно дете е подведен под съдебна отговорност заради неглижиране на родителските си задължения. По време на инцидента той бил на пазар. Очаква се през есента да получи присъда по тези обвинения. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16193

2

SC

01.07 2018 в 21:57

Браво на човека! Със сигурност ще бъде по-добър пожарникар от Него (сещате се Кого имам предвид).

15914

1

поп Дръвчо

01.07 2018 в 16:43

Е, поне като стане целия в сажди няма да му личи. Дано и занапред да има късмет.