Служители на Apple не искат да се връщат на работа в офиса

Ружа Райчева 09 юни 2021 в 20:55 4880 0

Служители на Apple са недоволни от нарежданията на главния изпълнителен директор Тим Кук за масово завръщане в офисите и започват протестна кампания, предаде BBC News.

Миналата седмица Тим Кук заяви, че служителите трябва да работят на място, тоест в офисите на компанията, поне три дни в седмицата от септември.

Те обаче призовават за повече гъвкавост във вътрешно писмо, получено от новинарския сайт The Verge. В него пише, че политиката на Apple вече е принудила редица служители да напуснат работа. По думите им през последната година те не са били чути от ръководството, а напротив – активно пренебрегвани.

Служителите отправят обвинения към ръководството и за прекъсната комуникация по темата за дистанционната работа и гъвкавото работно време.

В съобщението си до персонала Кук е заявил, че му липсва шума в офиса и това да не е сам. Неговото изискване за три дни присъствени дни важи за всички.

На свой ред служителите са представили конкретни искания в писмото си до ръководството на компанията:

- Apple да остави решението за дистанционна работа на отделните екипи
- Проучване в цялата компания по темата 
- Информация за въздействието върху околната среда от присъствената работа в сравнение с дистанционната работа

Технологичният гигант Google също има подобни изисквания към персонала си, като на работниците им е казано да се върнат на работа присъствено за три дни в седмицата от септември.

Противно на своите конкуренти, Facebook обяви, че вярва, че отдалечената работа е бъдещето. Служители в компанията могат да работят изцяло от вкъщи.

Социалната мрежа Twitter пък още през май 2020 г. каза на служителите си, че могат да работят от вкъщи завинаги, но с уговорката, че това е възможно, само ако конкретната длъжност го позволява.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови