Сибирски Маугли живял над 16 години в гората

Лилия Христова 11 септември 2013 в 14:27 6660 8

Руски младеж живял в сибирска гора в продължение на 16 години
Lake Baykal is the world's largest fresh water lake by volume. (Photo Credit: © STEVE RAYMER/ National Geographic Stock)

Наскоро бе открит млад мъж, живял сам в сибирска гора и прекарал съзнателната част от живота си извън цивилизацията, съобщава АФП.

Жители на град Белокуриха първи видели младежа, който казва, че е роден през 1993 г., но от 1997 г. живее в гората, защото тогава родителите му решили да се откъснат от обществото.

Семейството на младежа обаче го оставило сам през май месец тази година. С изтичането на лятото и захлаждането той решил да потърси помощ в най-близкото населено място, притеснен как ще изкара сам зимата.

Младежът бил отведен в местната прокуратура, където разтревожени служители подали жалба в съда с искане да му бъдат възстановени документите за самоличност, за да може да потърси помощ от държавата.

"Не съм сигурен дали той се нуждае от цялото това внимание, казва прокурор Роман Формин. - Той изглеждаше нормален, здрав, но говореше по-бавно, защото явно не му се е налагало да комуникира често. Младежът разказа, че семейството му не отишло да живее в дивата природа поради религиозни причини".

Медиите наричат младия мъж "горското момче" или "сибирският Маугли" заради главния герой от "Книга за джунглата".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!