Сексът умря

OFFNews 09 януари 2014 в 18:36 16128 14

Традиционният секс умря
Традиционният секс умря

Традиционният секс умря и хората вече се осмеляват да се запитат защо да правят секс. За да изпитат удоволствие от тялото си? За да експериментират? За да опознаят по-добре себе си? В наши дни сексът е по-скоро възможност да се превърнеш в нестандартен любовник, скъсал с рутината.

Това твърди каталонският коуч и философ Хосе Карлос Арройо в противоречив материал във вестник La Vanguardia.

В публикацията е цитирано изследване на Тексаския университет, в което са посочени над 200 причини, заради които хората правят секс без любовно привличане.

Вероятно мнозина ще останат разочаровани, но сред причините са скука, безсъние, отмъщение, любопитство, пише Жорди Жарке в La Vanguardia.

От своя страна гинекологът Даниел Флауменбаум твърди, че 85% от сексуално активните жени изпитват скука по време на половия акт.

Психологът и сексолог Емма Рибас е на същото мнение: Жените, които изпитват емоционална зависимост, правят секс, защото трябва, а не защото искат. Те се страхуват – ако откажат да спят с партньора си, той ще ги напусне.

Според проучването на Тексаския университет има и още по-абсурдни причини за секс: да избегнеш неудобен въпрос, да се уредиш с по-добра работа, да отслабнеш.

Емма Рибас анализира сексуалността през призмата на хормоналните реакции. В първия етап от привличането между партньорите доминират тестостеронът и естрогенът.

При втория етап, етапа на най-силното привличане, преобладава серотонинът.

При по-дълги връзки вече доминират вазопресинът и окситоцинът и най-силният сексуален мотив е обусловен от грижата за другия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!