Сбогуваме се с мистър Бийн

Вероника Шербанова 18 ноември 2012 в 13:54 9231 3

Роуън Аткинсън в ролята на мистър Бийн
Роуън Аткинсън в ролята на мистър Бийн

Актьорът Роуън Аткинсън, известен с ролята си на мистър Бийн, се отказва от комичния персонаж. Вместо това той ще се концентрира върху по-сериозни роли, съобщи „Дейли телеграф“.

По думите на 57-годишния Аткинсън причината за решението му е, че актьорите на средна възраст, които играят „детински роли“, рискуват да са по-скоро тъжна гледка.

„Освен факта, че физическите ти способности започват да намаляват, когато един човек на петдесет и няколко се държи като дете, той е не толкова смешна, колкото печална гледка“, обяснява той.

Поредицата, която ме направи известен по един комерсиален начин, е свързана с голяма физическа работа, с детска игра. Смятам да играя тази роля все по-малко, споделя актьора.

Според него популярността на мистър Бийн, дотолкова е уеднаквил представят на хората за героя и за самия него, че на зрителите им е трудно да ги разграничат и да видят Аткинсън като различен персонаж.

Роуън Аткинсън вече се подготвял за дебюта си в театъра със сериозна роля. Той ще играе в постановка на Quartermaine’s Terms на Саймън Грей в лондонския театър West End.

Актьорът преоткрил любовта си към театъра през 2009 г., когато изиграл ролята на Фагин в „Оливър!“ в West End. 

По думите му успехът на спектакъла на Дани Бойл се дължал на това, че зрителите не са знаели какво да очакват.

„Независимо дали става въпрос за телевизионен филм, кино или театрална постановка, всичко е толкова рекламирано, че хората губят голяма част от забавлението само заради това, че вече имат някакви очквания, които се оказват неудовлетворени“, каза още британският актьор.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!