Самолет кацна принудително, защото филмът на борда не бил за деца

Елица Мартинова 06 април 2013 в 09:04 5333 3

Самолети на United
Самолети на United

Самолет на авиокомпания United е кацнал принудително, защото филмът на борда е бил неподходящ за децата сред пътниците.

Това твърдят с писмо до авиокомпанията родителите, които по време на полета се оплакали от съдържанието на екшън филма, течащ на екраните. Настоятелните им възражения обаче явно се сторили твърде подозрителни на екипажа и 90 минути следи излитането семейството било свалено от самолета принудително.

Родителите, чиято анонимност се пази, разказват, как хванали полет от Денвър до Балтимор, заедно с двете си деца – на 4 г. и на 8 г. След излитането екипажът на самолета пуснал на екраните филма „Алекс Крос”, който според родителите показвал прекалено много насили, за да бъде подходящ за деца.

Разтревожени, майката и бащата помолили няколко пъти екранът пред тях да бъде вдигнат, за да не виждат децата им зрелищните сцени. Стюардите обаче обяснили, че това няма да е честно спрямо пътниците зад тях.

В крайна сметка обаче пътуващите постигнали съгласие помежду си и хората около разтревоженото семейство не възразили екранът да бъде затворен. Това обаче така и не се случило, защото служителите на борда не знаели как да изключат екрана. Ето как родителите описват развръзката на странната история:

Примирихме се с факта, че все пак ще гледаме филма и се опитахме да отвлечем вниманието на децата. Именно това прави последвалите събитие толкова странни. Повече от час по-късно капитанът обяви, че поради съображения за сигурност е принуден да направо извънредно кацане в Чикаго. Тогава още не знаехме, че ние сме „съображенията за сигурност”. Когато кацнахме във ветровития град, един полицай се качи на борда и ни помоли да съберем нещата си веднага, за да слезем заедно с него. Капитанът явно е сметнал, че нашето оплакване представлява сериозна опасност за сигурността самолета, екипажа и другите пътници и че пречим на нормалния полет. На летището в Чикаго бяхме посрещнати и разпитани от ФБР. Служителите провериха самоличността ни, след което бяхме освободени и трябваше да резервираме следващия полет  до Балтимор.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!