Руски комунисти: Съд за хората без гащи в метрото

Венцислав Лаков 11 януари 2016 в 13:42 9042 5

Метро

Снимка Газета.ру

Акцията "Без гащи в метрото" се състоя в неделя за първи път в Москва.

Участниците в московската акция "Без гащи в метрото" да бъдат съдени за хулиганство, призова партията "Комунистите на Русия". Повод за това бе флашмоб в неделя на метростанция "Тверская" в руската столица, предаде РИА "Новости". 

Младежи и девойки събуха панталоните си в метрото и се повозиха по бельо. Условие за акцията бе участниците в нея да покажат, че не се случва нищо необичайно.

Световната инициатива се организира за петнайсти път. За първи път в нея участваха и московчани. Международната акция "Без гащи в метрото" се провежда в повече от 50 града в целия свят, сред които Берлин, Париж, Шанхай, Сидни, Мексико. Началото и е дадено през 2002 г. в Ню Йорк.

Комунистите смятат, че участниците, "внимателно подготвени от западни дисидентски двежения", са нарушили закона и общоприетите морални норми. С действията си те са оскърбили "целия народ, честните труженици, и ветераните от войните. "Всеки от от тези хулигани трябва да бъде установен и  да му се потърси наказателна отговорност за хулиганство на обществено място, съобщават от партията. 

Партия "Комунистите на Русия" е създадена през 2012 година, не е парламентарно представена и предендира да е алтернатива на Комунистическата партия на Руската федерация, оглавявана от Генадий Зюганов. Самият Зюганов твърди, че в "Комунистите на Русия" нямало нищо комунистическо.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови