Русия ни даде Македония и Беломорието (обновена)

Последна промяна на 07 февруари 2014 в 20:22 164019 110

Картата на България, представена от руснаците

По време на откриването на Олимпийските игри в Сочи руснаците показаха карта на България, в която страната ни се простира и в териториите на Република Македония и Беломорието.

Картата на България се появи на телевизионния екран по време на преминаването на българската олимпийска делегация.

Телевизионната продукция е изцяло дело на руски екип и няма българска намеса.

Показаната карта на България при излизането на делегацията ни в Сочи предивзика остри реакции в македонските медии.

„Българските медии съобщиха за този голям гаф, наблягайки върху факта, че грешката не е българска, тъй като телевизионната продукция е изцяло руска", писа сайтът vest.mk по този повод.

Екипът на Българската национална телевизия, който отразява на ямсто Игрите в Сочи, е потърсил мнението на режисьора на церемонията по откриването Константин Ернст. Той с усмивка заявява, че всичко е показано съвсем точно и картата не е сгрешена, като допуска, че България може би е изглеждала по начина от 1878 г. заради ъгъла, под който е снимана от руския спътник.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

19.02 2014 в 21:17

Макетата совсем се изтрещеле и сми се им привиждат кошмарете на безродникот.
Таман и вътре ви, фироме.

16.02 2014 в 20:24

Абсолютно! Това е картата на Република България след 1944г.! Престанете да пишете глупости, за да привличате внимание! Още по-зле говори за Вас, че сте слабаци по география!

10.02 2014 в 13:57

Стига безсмислени коментари, това е реалната карта. Който не му харесва - в Сев. Корея. То и без това първите Сев.Корейци са македонците, както и първите казаци са Маке Донци. Както и египетските пирамиди.

09.02 2014 в 15:20

Картата според мен не е толкова важна, отвратителните злобни коментари са излишни. Ако тия които така остро коментират си направят генетичен профил ще видят колко много гени имат от Македония и Македонците от България. Нравите, бита, гозбите, езика ни са еднакви. Някои правят политическа кариера да ни разделят. Какво ни пречи да се уважаваме и обичаме като хора?

09.02 2014 в 09:36

Ако според вас са ни дали Македония и Беломорието гледайки тази карта то също така са ни дали и Северна Добруджа и са ни отнели Видинското царство
Картата просто е разтеглена това е стига глупости

09.02 2014 в 01:24

Прочетох много мнения,кои по точни ,кои по-пошли,но за мен тези които повдигат въпроса за снимката са просто едни използвачи,които искат конфронтация между славянскоговорящите народи.Само си помислете кои се оплакваха от лоши битови условия.Разни журналистчета от така наречените световноизвестни медии,а в същото време спортистите и дума не обелиха,че нещо им липсва.Лично за мен това е голяма провокация в която са замесени някои промакедонско настроени личности.За тях е обида,че не се споменава за "Велика Македония".Вие си правете извода.А между другото за мен е недопустимо да се пише българска реч с латински букви,все пак вие ,които пишете претендирате да сте грамотни хора.

08.02 2014 в 22:25

Ами те, руснаците, знаят как ще изглежда Европа след 15-20 години. С подобни "гафове" само напомнят на евреите (САЩ, Израел и Европа), че ислямизацията и безполовото общество няма да хванат "дикиш". И всичко ще си дойде на мястото.

08.02 2014 в 20:50

Пак някой пише от простотии от наше име. Крадец на никове. Тъпо същество. Нека се излага. Няма да се оплаквам на Йончев. Хората и така им е ясно, кой е истинския Балкански. Само простаците могат да се заблудят.

08.02 2014 в 20:13

Е къде видяхте Санстефанска България на тая снимка ? Това е от сателит , а тогава такива е нямало за да сбъркат „картата“. Тъй като сателитните снимки са почти черно бели това оранжевото оцветяване е горе долу на размерите на страната не е карта. По същата логика всяка страна може да се оплаче , че са им сбъркали „картата“ ама ние нали все под вола теле търсиме…

08.02 2014 в 19:49

Влатко, абсурд е да сте исти како нас, щото сте антички, а античките са албанци. Ей що пишува братската ви руска историография за вас:


Обратимся теперь к чрезвычайно важному факту: ни греческие, ни латинские авторы ни разу не упоминают до нашей еры, и как кажется и в первые века нашей зры албанцев.
Албания, как название, невидимому, появилась только в 6-м веке

Как мы знаем, Албания находится к северу и северо-западу от Македонии и населена народом, резко отличающимся, как от греков с юга, так и от македонцев, с севера же нависают хорваты или вообще южные славяне. Откуда появился и когда зтот совершенно загадочнмй зтнический остров?

Решение напрашивается само собой: Албания - зто остаток коренных македонцев Филиппа и Александра.
Мы знаем со слов самого Александра, что его македонцы были горными, дикими пастухами, никакой собственной культуры у них не было и возможность создания таковой они имели только при Филиппе и Александре, - срок бесспорно слишком малый, чтобы перейти из первобытного пастушеского существования к самостоятельной, и высокой культуре. В дальнейшем же они только и знали, что отбивались от наседавших врагов и через 175 лет совершенно утратили свою самостоятельность. Зтим отсутствие особой «македонской» культуры, объясняется легко.