Quantcast

Путин забрани рекламите да казват, че няма дядо Мраз

OFFNews Последна промяна на 01 януари 2015 в 13:08 1703 17

Забрана на абортите, санкциониране на реклама, според която Дядо Мраз не съществува, разрешаване да се рекламира бира по време на спортни събития са само част от интересните изменения в Закона за рекламата в Русия, пише в блога си проф. Нели Огнянова.

Законът за рекламата в Русия не е променян от 20 години, но през 2013 г. и 2014 г. има нови изменения, които се очаква да влязат в сила днес. Дали това ще стане обаче все още не е ясно, тъй като въпросните промени предизвикаха оспорвани дебати. 

Сред изменения, които се предвиждат са:

Путин е подписал закон, който забранява рекламата на абортите, както и рекламни акции, включващи дистрибуция на мостри на лекарствени продукти, съдържащи наркотични и психотропни вещества. Затягат се изискванията и за рекламирането на традиционната медицина. Също така Путин настоява да се наложат и определени ограничения върху фармацевтичните компании и техните представители, пише ntv.ru.

В Закона за рекламата в Русия в Член 6, ал.1 от Общите положения пише: "С цел защита на непълнолетните от злоупотреба с тяхното доверие и недостатъчния им опит в рекламата не се допуска дискредитиране на родителите и възпитателите, подкопаване на доверието към тях у непълнолетните." Именно подкопаването на авторитета на родителите, които твърдят, че дядо Мраз съществува, е причината медиите да обсъждат санкционирането на реклама, на която пише: "Няма Дядо Мраз, но ги има нашите отстъпки!"

Има и други интересни промени в Закона за рекламата, които предизвикаха обществен протест, пише ria.ru. Една от тези промени позволява рекламата на бира по стадионите, спортните зали, както и в спортните предавания, като най-вероятно приемането на това изменение се дължи на факта, че Русия ще е домакин за Световната купа през 2018 г. Предвижда се забраната за рекламиране на бира да се върне от 1 януари 2019 г.

Друга промяна е свързана със забраната на рекламите за платените телевизии. Според авторите на този закон, така ще се изравнят условията на работа в платените и "свободни" канали. 

Европейската федерация на журналистите настоява измененията да не влизат в сила, тъй като ако това се случи последствията ще са тежки. Първо, ако се забранят рекламите на всички платени телевизионни канали, то последствията ще са трагични. От една страна, защото парите от реклама са основните доходи на телевизиите, от друга, няма да са конкурентоспособни с национални телевизионни канали и от трета страна, това ще доведе до хиляди съкращения на журналисти. Смята се, че 54 руски телевизионни канали ще са изправени пред опасност от затваряне заради измененията, пише europeanjournalists.org.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

02.01 2015 в 19:52

За колко време се сваля една съветска Маша -> 45 мин,,40 мин. да я отделиш от групата и 5 мин. за всичко останало.
-------
След разпада на СССР вече нещата се свеждат до 5 мин.!
------
Педерастията в паРаша е на първо място в света, а това още повече нараства след като "дедовщината" в блядската армия премина на по-високо ниво -> ако преди беше тормоз над новобранците, сега задължително минават през изнасилване!!!

02.01 2015 в 14:46

Викторчо , имаш богат избор - от Кончита до Пуситата.Щях да те предупредя за замразените пилета , но явно си им свикнал и не са ти проблем.Американците какво използваха , когато през 2000-2001 година доларът се обезцени с 50%?! И си е и до днес на тези нива?!Между другото единствената разлика е , че в Русия има закон забраняващ пропагандирането на хомосексуализма.Затова и ненавиждаш руснаците.Лишили са те от социалната ти среда.

01.01 2015 в 23:27

Поздрав за матрьошките, неприели факта, че са живели в една измама, сутворена от търтеите комунисти-олигарси
....
Дядо Мраз дари резачка на Иванчо за играчка
ха сега деца кажете -де са му ръцете?
...
Над смълчаните полета пеят траурни звънчета
черна катафалка мина дядо Мраз почина.

01.01 2015 в 18:27

Eми сега остана вече еврогейците-педероатлантици на въведат официално LGBT Santa Claus.

Кончита Вурст и Азис ще раздават Новогодишни подаръци на децата.

Обаче вместо от Дед Мороз проблема ще се реши ОКОНЧАТЕЛНО от генерал Мороз (пинд. General Frost, фаш. Generaloberst Frost, жаб. Général Hiver). Натам отиват нещата.

01.01 2015 в 18:17

На червените чугуни само разни фобии и Дед Морозовия са им в главите. Да не са спрели средствата от НЗОК за хапчета на циклофреници от 1-1-2015?

01.01 2015 в 17:05

OFF, сигурни ли сте в превода? Нима досега е била разрешена рекламата на абортите? Я се проверете.

01.01 2015 в 15:19

d е урода, който онзи ден защитаваше убийците на студента Балтов.Смятай, за какъв копелдак става дума .

01.01 2015 в 15:16

d, лекувай си амнезията и намали алкохола!


"d 20:33 30 дек 201403
+ 29
- 42
Тъпите идиотчета Homo Sapiens и ВИКТОР /забележете-с главни букви се е написал/ изпълзяха от дупките и пръскат сярна киселина при "кодовата дума" Русия. Голям майтап! "