Проект за картофена салата събра $60 000 в сайт за начинания

OFFNews 09 юли 2014 в 13:18 4542 1

Събраните средства до 9 юли. До края на кампаният остават още 20 дни

Обява за най-обикновена картофена салата в сайта за набиране на средства за всякакви начинания "Kickstarter" събра $58194 долара.

Авторът от американския щат Охайо пуснал обявата на шега, защото му се ядяла картофена салата, а няма пари за продуктите. За целта определил бюджет от $10 долара, като минималното дарение за "проекта" е $1 долар. 

Началото на проекта било дадено на 3 юли, а днес, само 6 дни по-късно, Зак Браун е събрал близо $60 000 долара в сметката си картофена салата.

Набирането на средства ще продължи до 2 август, като дотогава сумата вероятно ще стигне за отварянето на цяла фабрика за картофена салата.

След неочаквания успех Браун обещал, че ще предава на живо направата на салатата, ще пробва цели 2 различни рецепти за нея,  ще използва по-скъпа майонеза и ще обяви името на всеки един дарител. Засега той не казва за какво ще използва остатъка от сумата, която никак няма да е малка.

Събирането на крупна сума за незначителна кауза предизвика много критики в мрежата. Някои потребители дори изразиха крайни мнения. Който пръска пари за подобни начинания, не заслужава да очаква дарителство, например за лечение, ако му се наложи, пише един от възмутените.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews