Пращаме огризки от храна през iPhone

Александра Маркарян 28 август 2013 в 17:01 2727 4

Логото на LeftoverSwap
Логото на LeftoverSwap

Американец създаде приложение за телефон, чрез което хората могат да снимат недоядената си храна и да пращат адреса си, за да може някой друг да дойде и да я прибере, за да я дояде.

Иновативното приложение се нарича LeftoverSwap и за сега работи само с iPhone. Идеята за него се родила в съзнанието на Дан Нюман. На него му хрумнало, че вместо да се хвърлят остатъците от храната, или да се напъваме да ги дояждаме, можем просто да ги дадем на някой друг. Според него така този, който дава недоядената си храна ще е доволен, защото е направили добро, а гладните хора в САЩ ще са нахранени.

Въпреки че намерението е добро и обещанията, направени на уебсайта на приложението са повече от грандиозни, (да реши проблемите на хранителните отпадъци, затлъстяването, недохранването и социалната изолация на едновременно) идеята има един огромен пропуск. Колко от хората, изпаднали в нужда, които нямат средства за храна, имат iPhone? Създателя обяснява, че има идея да пусне приложението и на други платформи, но отново идва същият въпрос – колко от хората в нужда имат какъвто и да е смартфон?

Тук идва въпросът:  кой всъщност би се възползвал от подобно приложение? Със сигурност тази иновативна идея ще намери своите потребители, но има ли как да изпълни предназначението си - да нахрани хората, които се намират в истинска безизходица?

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови