Очаквате ли гостите ви да се събуват?

OFFNews 14 декември 2017 в 16:32 15093 4

Очакват ли българите гостите им да събуват обувките си?

Този въпрос предизвика разгорещен дебат в социалните мрежи, след като профилът на българското председателство в Туитър пусна пост за българското гостоприемство.

В рубриката "България в 30 факта" авторите пишат, че сънародниците ни са много гостоприемни и не очакват всеки път да носите подаръци, когато им отивате на гости. "Но домакините ще са щастливи, ако свалите обувките си на входа", добавят насоките.

Оказа се, че този съвет е възмутил мнозина.

"Тук ще трябва категорично да се разгранича :). А снимката сигурна е показателна за разцвета на българската автомобилна индустрия", написа бившият вицепремиер Ивайло Калфин.

"Опитах се да си представя какво ще се случи в главите на онези чуждоземци, които хал хабер си нямат за България и в чиито представи образът на тази европейска страна ще се изгради първоначално през ето такива малки информационни стрели от достоверни, държавни източници", пише Мария Касимова в "Площад Славейков".

"КОЙ СЕЛЯНИН ГО ПИШЕ ТОЯ САЙТ??? Как па не ви е срам, заклевам се", написа във фейсбук Letiashtata Kozilla Erato.

"Пляскането в самолети също не трябва да пропускат", "Нищо не споменават за дупки на чорапите.", добавят други потребители.

Очакваме да чуем и мнението на читателите ни коментарите под текста.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12261

4

Божо

15.12 2017 в 15:01

Очаквам. Ако някой се направи на "разсеян" му напомням!

16193

3

SC

15.12 2017 в 12:34

Все си мислех, че това се подразбира. Гостите ми винаги се събуват. Дори не се налага да им казвам. И аз правя същото, когато отида на гости.
Има случаи, при които бих разрешил някой да влезе с обувки. Например, хората, които идват да отчитат водомерите или пък техници, които съм извикал за нещо. Но това не са гости и влизат съвсем за кратко.

По този въпрос най-големи педанти са японците. Опитайте да влезете с обувки в някой дом там, да видите какво шоу ще стане.

10571

2

Hissarion

15.12 2017 в 09:59

Добре ще е също гостите да си измиват ръцете след като са ходили по голяма нужда в тоалетната. Letiashtata Kozilla Erato и Касимова по-добре да не идват на гости, щом са против тези процедури.

12038

1

Ivo Temelkov

15.12 2017 в 09:36

Признак на изключителен егоизъм и неуважение към труда на домакина да почисти е да не се събуеш. Ако пък домакинът реши, че е окей да си с обувки, ще те спре и ще те покани да влезеш така. Сравненията с джамия и село са крайно нелепи. Защо сме дебили, бе?!