Новозеландски кмет постави рекорд с 26-часово ТВ интервю

Виктория Викторова 01 май 2012 в 20:56 1491 1

1
Кметът на новозеландския град Инвъркаргил Тим Шадболт постави нов световен рекорд с телевизионно интервю на живо, продължило 26 часа. Градоначалникът и ТВ водещият на канала CUE Том Конрой влязоха в Книгата на Гинес, разбивайки предишния рекордьор - австралийския радио журналист Ричард Глоувър и неговия 24-часов разговор с писателя Питър Фицсимънс. Инициативата на кмета беше изцяло с благотворителен характер, като целта й беше да се съберат средства за местната болница. През 26-те часа Шадболт говори не само за политика, но и за личния си живот, разказвайки свободно множество развлекателни истории. Дори след края на интервюто кметът беше категоричен, че му е било трудно само през първите 4 часа:
"След това осъзнах, че се случва нещо особено, необичайно. Освен това влязох в темпо и когато интервюто свърши, имах сили за още няколко часа".
Шадболт и Конрой получиха сертификат от Книгата за рекордите на Гинес, подобрявайки с 2 часа постижението на австралийския призьор, който беше започнал разговора си в 10 ч. сутринта в неделя и продължи без да спре до 10 часа сутринта в понеделник. Предишният рекорд пък е поставен от испанеца Педро Руис и е с продължителност 12 часа и половина. Той е регистриран през 2009 г.
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови